Induksi Brazing Prinsipna-Teori

Induksi Brazing Téhnologi

Induksi Brazing Prinsipna | Teori
Brazing na soldering mangrupakeun prosés gabung bahan sarupa atawa dissimilar maké hiji bahan filler cocog. logam Filler ngawengku kalungguhan, tin, tambaga, pérak, nikel jeung alloy maranéhanana. Ngan alloy nu melts na solidifies salila prosés ieu pikeun gabung bahan dasarna sapotong karya. Logam filler ieu ditarik kana gabungan ku aksi kapilér. Prosés Soldering anu dipigawé handap 840 ° F (450 ° C) bari aplikasi brazing anu dipigawé dina suhu luhur 840 ° F (450 ° C) nepi ka 2100 ° F (1150 ° C).brazing induksi prinsip-tiori

Kasuksésan prosés ieu gumantung desain assembly urang, clearance antara surfaces bisa ngagabung, kabersihan, kontrol prosés jeung Pilihan nu bener pakakas diperlukeun pikeun ngalakukeun hiji prosés repeatable.

Kabersihan ieu ordinarily diala ku ngawanohkeun hiji fluks nu nyertakeun tur leyur kokotor atawa oksida displacing aranjeunna ti gabungan braze.

Seueur operasi ayeuna dilakukeun dina suasana anu dikendali kalayan simbut gas iners atanapi kombinasi gas iners / aktif pikeun tameng operasi sareng ngaleungitkeun kabutuhan fluks. Métode ieu parantos kabuktosan dina rupa-rupa konfigurasi matérial sareng bagian ngagantikeun atanapi muji téknologi tungku suasana kalayan pas dina waktos - prosés aliran sapotong tunggal.

Brazing Filler Bahan
Brazing logam filler bisa datang dina rupa-rupa bentuk, wangun, ukuran sarta alloy gumantung pamakéan dimaksudkeun maranéhanana. Pita, cingcin preformed, tauco, kawat na washers preformed téh ngan sababaraha tina wangun jeung ngabentuk alloy nu bisa kapanggih.bahan soldering-brazing-filler

Putusan pikeun ngagunakeun alloy tinangtu jeung / atawa bentukna mangrupakeun kalolobaan gumantung bahan indungna bisa ngagabung, panempatan mangsa ngolah jeung lingkungan layanan pikeun nu produk ahir dimaksudkeun.

Clearance mangaruhan Kakuatan
Clearance antara surfaces faying bisa ngagabung nangtukeun jumlah braze alloy, aksi kapilér / penetrasi tina alloy jeung salajengna kakuatan tina gabungan rengse. Pangalusna cocog up kaayaan keur aplikasi pérak brazing konvensional nu 0.002 inci (0.050 mm) kana 0.005 inci (0.127 mm) total clearance. Aluminium ilaharna 0.004 inci (0.102 mm) kana 0.006 inci (0.153 mm). clearances badag nepi ka 0.015 inci (0.380 mm) biasana kakurangan Peta kapilér kacukupan keur hiji braze suksés.

Brazing kalawan tambaga (luhureun 1650 ° F / 900 ° C) merlukeun kasabaran gabungan diteundeun ka minimum mutlak tur dina sababaraha kasus pencét pas dina suhu ambient mun assure tolerances gabungan minimum bari di hawa brazing.

Teori Élmu sarta induksi
Sistem induksi nyadiakeun cara merenah tur tepat pikeun gancang jeung éfisién panas wewengkon dipilih tina hiji assembly. Tinimbangan kudu dibikeun ka seleksi catu daya frékuénsi operasi, probability density kakuatan (kilowatt dilarapkeun per inci pasagi), waktos panas, sarta rarancang coil induksi nyadiakeun jero required tina panas dina gabungan braze husus.

pemanasan induksi geus non-kontak pemanasan ku cara maké téori trafo. The catu daya mangrupa sumber AC ka coil induksi nu janten windings primér trafo di sedengkeun bagéan bisa dipanaskeun teh trafo urang sekundér. Potongan karya heats ku resistivity listrik alamiah bahan dasarna 'ka ayeuna ngainduksi ngalir di assembly kana.Prinsip dasar tina panas induksi

Ayeuna ngaliwatan hiji konduktor listrik (workpiece nu) hasil dina pemanasan sakumaha ayeuna meets lalawanan ka aliran na. karugian ieu low dina arus anu ngamalir ngaliwatan aluminium, tambaga jeung alloy maranéhanana. Ieu bahan non-ferrous merlukeun kakuatan tambahan panas ti maranéhna tara baja karbon.

The bolak ayeuna nuju ka ngalir dina beungeut cai. Hubungan antara frékuénsi arus bolak na jero eta penetrates bagian nu katelah jero rujukan ngeunaan pemanasan. Bagian diaméterna, jenis bahan sarta ketebalan témbok bisa boga pangaruh dina efisiensi pemanasan dumasar kana jero rujukan.

 

Induksi Brazing & Soldering Prinsipna

Prinsip Brazing & Soldering Prinsip Brazing sareng soldering mangrupikeun prosés ngagabung sareng bahan anu sami atanapi henteu sami nganggo bahan pangisi anu cocog. Logam pangisi kalebet timah, timah, tambaga, pérak, nikel sareng paduanna. Ngan alloyna lebur sareng padet salami prosés ieu ngiluan kana bahan dasar karya sapotong. Logam pangisi ditarik kana… Maca deui