Kumaha induksi Élmu sarta gawéna?

Élmu sarta induksi nyaéta, teu-kontak metoda pemanasan seuneu-haratis nu bisa ngahurungkeun hiji bagian diartikeun persis tina logam bar céri beureum dina detik. Kumaha ieu mungkin?

Kumaha induksi Élmu sarta gawéna?

Alik arus anu ngamalir ngaliwatan hiji coil induksi ngabangkitkeun hiji médan magnét. Kakuatan lapangan variasina dina hubungan kakuatan tina lulus ayeuna ngaliwatan coil kana. sawah anu ngumpul di wewengkon enclosed ku coil nu; bari gedena na gumantung kana kakuatan arus jeung Jumlah robah warna ka warna dina coil kana. arus (Gbr. 1) Eddy anu ngainduksi dina sagala obyek-bar logam conductive listrik, contona-ditempatkeun di jero coil induksi. Fenomena lalawanan dibangkitkeun panas di wewengkon mana nu arus eddy nu ngalir. Ngaronjatkeun kakuatan médan magnét ngaronjatkeun éfék panas. Najan kitu, pangaruh panas total ieu ogé dipangaruhan ku pasipatan magnét obyék jeung jarak antara eta jeung coil nu. (Gbr. 2) The arus eddy nyieun médan magnét sorangan yén opposes widang aslina dihasilkeun coil nu. oposisi ieu nyegah widang aslina ti geuwat penetrating ka puseur sahiji obyek enclosed ku coil kana. The arus eddy nu paling aktif deukeut beungeut obyék keur dipanaskeun, tapi ngaleuleuskeun considerably dina kakuatan nuju pusat. (Gbr. 3) Jarak ti beungeut objek dipanaskeun nepi ka jero tempat dénsitas ayeuna pakait ka 37% nyaéta jero penetrasi. Ieu nambahan jero dina korelasi keur nurun dina frékuénsi. Éta kituna penting pikeun milih frékuénsi bener guna ngahontal jero penetrasi nu dipikahoyong.

Naon Dupi induksi Élmu sarta?

Naon Dupi induksi Élmu sarta?

pemanasan induksi nya éta prosés Élmu sarta Téknik hiji obyék ngalakonan listrik (biasana logam) ku induksi éléktromagnétik, Dimana arus eddy (disebut oge arus Foucault) nu dihasilkeun dina logam jeung lalawanan ngabalukarkeun pemanasan Joule tina panas metal.Induction mangrupakeun bentuk pemanasan non-kontak, nalika alik aliran ayeuna di coil ngainduksi, varying médan éléktromagnétik diatur up sabudeureun coil nu, sirkulasi ayeuna (ngainduksi, ayeuna, eddy ayeuna) dihasilkeun dina workpiece (bahan conductive), panas dihasilkeun salaku aliran ayeuna eddy ngalawan resitivity tina materi.Prinsip dasar tina panas induksi geus dipikaharti sarta dilarapkeun pikeun manufaktur ti 1920s. Salila Perang Dunya Kadua, dina teknologi dikembangkeun gancang papanggih syarat asa arang urgent pikeun, prosés dipercaya gancang mun heuras bagian mesin logam. Nu leuwih anyar, fokus kana téhnik manufaktur lean sarta tekenan kana ningkat kadali kualitas geus ngarah ka rediscovery tina téhnologi induksi marengan ngembangkeun persis dikawasa, sadaya suplai kakuatan induksi kaayaan padet.

induction_heating_principle
induction_heating_principle

Kumaha induksi Élmu sarta Gawé?

An manaskeun induksi (Keur proses naon) diwangun ku hiji coil induksi (Atawa elektromagnet), ngaliwatan nu hiji frékuénsi luhur bolak ayeuna (AC) keur lulus. Panas bisa ogé jadi dihasilkeun ku karugian hysteresis magnét dina materi anu miboga perméabilitas relatif signifikan. Frékuénsi AC dipake gumantung kana ukuran obyék, jenis bahan, gandeng (antara coil karya jeung objek janten dipanaskeun) jeung penetrasi depth.High Frékuénsi induksi pemanasan nyaéta prosés nu dipaké pikeun beungkeut, nyieunkeun dadi teuas atawa soften logam atanapi bahan conductive lianna. Pikeun loba pisan prosés manufaktur modern, pemanasan induksi nawarkeun hiji kombinasi pikaresepeun tina speed, konsistensi jeung kontrol.

Naon Aplikasi Pemanasan Induksi

pemanasan induksi nyaéta bersih cecemar non-formulir gancang,, panas anu bisa dipaké panas logam atawa ngarobah sipat materi conductive urang. The coil sorangan teu meunang panas jeung éfék panas sahandapeun dikawasa. Téknologi transistor kaayaan padet geus nyieun induksi Élmu sarta Téknik loba gampang panas, ongkos-mujarab pikeun aplikasi kaasup soldering andinduction brazing, panas induksi nyampurkeun, lebur induksi, induksi forging jsb