Kumaha induksi Élmu sarta gawéna?

Élmu sarta induksi nyaéta, teu-kontak metoda pemanasan seuneu-haratis nu bisa ngahurungkeun hiji bagian diartikeun persis tina logam bar céri beureum dina detik. Kumaha ieu mungkin?

Kumaha induksi Élmu sarta gawéna?

Alik arus anu ngamalir ngaliwatan hiji coil induksi ngabangkitkeun hiji médan magnét. Kakuatan lapangan variasina dina hubungan kakuatan tina lulus ayeuna ngaliwatan coil kana. sawah anu ngumpul di wewengkon enclosed ku coil nu; bari gedena na gumantung kana kakuatan arus jeung Jumlah robah warna ka warna dina coil kana. arus (Gbr. 1) Eddy anu ngainduksi dina sagala obyek-bar logam conductive listrik, contona-ditempatkeun di jero coil induksi. Fenomena lalawanan dibangkitkeun panas di wewengkon mana nu arus eddy nu ngalir. Ngaronjatkeun kakuatan médan magnét ngaronjatkeun éfék panas. Najan kitu, pangaruh panas total ieu ogé dipangaruhan ku pasipatan magnét obyék jeung jarak antara eta jeung coil nu. (Gbr. 2) The arus eddy nyieun médan magnét sorangan yén opposes widang aslina dihasilkeun coil nu. oposisi ieu nyegah widang aslina ti geuwat penetrating ka puseur sahiji obyek enclosed ku coil kana. The arus eddy nu paling aktif deukeut beungeut obyék keur dipanaskeun, tapi ngaleuleuskeun considerably dina kakuatan nuju pusat. (Gbr. 3) Jarak ti beungeut objek dipanaskeun nepi ka jero tempat dénsitas ayeuna pakait ka 37% nyaéta jero penetrasi. Ieu nambahan jero dina korelasi keur nurun dina frékuénsi. Éta kituna penting pikeun milih frékuénsi bener guna ngahontal jero penetrasi nu dipikahoyong.