Prinsip las ultrasonic | Téori las las Amérika

Prinsip / Téori Las Ultrasonik

Las ultrasonik, ogé dikenal salaku beungkeutan ultrasonik, mangrupikeun prosés anu gelombangna frekuensi tinggi (ultrasonik) dilarapkeun kana dua karya atanapi langkung anu dicepeng dina tekanan pikeun ngagabungkeun kana hiji bagian. Ilahar dipaké pikeun ngiringan bagian palastik — khususna anu didamel tina tipena béda plastik — las ultrasonik sacara permanen ngabeungkeut karya masing-masing tanpa peryogi perekat atanapi pengikat mékanis.

prinsip las ultrasonik

Las Ultrasonik nyaéta téhnik industri dimana getaran akustik ultrasonic frékuénsi tinggi-lokal dilarapkeun kana workpieces anu dihijikeun babarengan dina tekenan kanggo ngadamel weld-state state weld. Ilaharna dianggo pikeun plastik sareng logam, sareng khususna pikeun ngahijikeun bahan anu teu jelas. Dina las ultrasonik, teu aya baut konéktip, kuku, bahan jual, atanapi elém anu diperlukeun pikeun ngabeungkeut bahan. Nalika dilarapkeun kana logam, ciri anu penting pikeun metoda ieu nyaéta suhu tetep jauh handapeun titik lebur tina bahan anu kalibet sahingga nyegah sipat anu teu dihoyongkeun anu tiasa timbul tina suhu anu luhur tina bahan.

komponén mesin las ultrasonic

Kumaha cara kerjaan las ultrasonik? 

Unggal operasi las ultrasonik bakal bénten-bénten dumasar kana bahan palastik anu dihijikeun, bentuk bérésan, sareng faktor sanésna. Nanging, prosés sacara umum umumna sami. Bagian-bagian anu dilas sonically dipasang babarengan sareng dipasang di antara "sayang" logam, anu nahan aranjeunna, sareng sonotrode logam, atanapi tanduk.

Klakson dihubungkeun sareng transduser, anu nyiptakeun geter kecepatan luhur pisan; tanduk mindahkeun gerak geter ieu kana bahan padamel anu diteken. Geter nyababkeun palastik ngalembereh sakedik, sareng tekanan anu diterapkeun ku sayang ngahiji babarengan, nyiptakeun gabungan. Ilaharna, daérah antar muka dimana dua bagéan éta babarengan dirancang khusus pikeun mempermudah prosés lebur sareng beungkeutan. Saatos bagian-bagianna dihijikeun leres, geter lirén sareng plastik janten tiis pisan, nyiptakeun beungkeut anu kuat.

 

[pdf-embedder url = "https://dw-inductionheater.com/wp-content/uploads/2020/08/ultrasonic-welding-principle-and-process.pdf" title = "prinsip ultrasonik las sareng prosés"]

=