Prinsip pemanasan induksi éléktromagnétik

Prinsip pemanasan induksi éléktromagnétik

Dina 1831 Michael Faraday manggihan pemanasan induksi éléktromagnétik. Dasarna prinsip pemanasan induksi mangrupa wangun terapan tina pamanggihan Faraday. Nyatana, arus AC anu ngalir ngaliwatan sirkuit mangaruhan gerakan magnét tina sirkuit sekundér anu aya di deukeutna. Fluktuasi arus di jero sirkuit primér nyayogikeun jawaban ngeunaan kumaha arus misterius dibangkitkeun dina sirkuit sekundér tatangga. Papanggihan Faraday nyababkeun pamekaran motor listrik, generator, trafo, sareng alat komunikasi nirkabel. Nanging, aplikasina henteu sampurna. Leungitna panas, anu lumangsung nalika prosés pemanasan induksi, mangrupikeun nyeri sirah anu parah ngarusak fungsionalitas sistem. Peneliti narékahan pikeun ngaleutikan leungitna panas ku laminating pigura magnét disimpen di jero motor atawa trafo.
Leungitna panas, kajadian dina prosés induksi éléktromagnétik, bisa robah jadi énergi panas produktif dina sistem pemanasan listrik ku nerapkeun law.Many industri ieu geus benefited ti narabas anyar ieu ku ngalaksanakeun pemanasan induksi.