Prinsipna induksi Élmu sarta

Naon induksi Élmu sarta?

The dasar Prinsip pemanasan induksi geus dipikaharti sarta dilarapkeun pikeun manufaktur ti 1920s. Salila Perang Dunya Kadua, dina teknologi dikembangkeun gancang papanggih syarat asa arang urgent pikeun, prosés dipercaya gancang mun heuras bagian mesin logam. Nu leuwih anyar, fokus kana téhnik manufaktur lean sarta tekenan kana ningkat kadali kualitas geus ngarah ka rediscovery tina téhnologi induksi marengan ngembangkeun persis dikawasa, sadaya kaayaan padet suplai kakuatan pemanasan induksi.

induction_heating_principle
induction_heating_principle

pemanasan induksi nya éta prosés Élmu sarta Téknik hiji obyék ngalakonan listrik (biasana logam) ku induksi éléktromagnétik, dimana arus eddy (disebut oge arus Foucault) nu dihasilkeun dina logam jeung lalawanan ngabalukarkeun pemanasan Joule tina logam.pemanasan induksi mangrupa wangun pemanasan non-kontak pikeun bahan conductive, nalika alik aliran ayeuna di coil ngainduksi, varying médan éléktromagnétik anu nyetél sabudeureun coil nu, sirkulasi ayeuna (ngainduksi, ayeuna, eddy ayeuna) dihasilkeun dina workpiece (bahan conductive), panas dihasilkeun salaku ayeuna eddy ngalir ngalawan resitivity tina materi.

An manaskeun induksi (Keur proses naon) diwangun ku hiji coil induksi (atawa elektromagnet), ngaliwatan nu hiji frékuénsi luhur bolak ayeuna (AC) keur lulus. Panas bisa ogé jadi dihasilkeun ku karugian hysteresis magnét dina materi anu miboga perméabilitas relatif signifikan.
Frékuénsi AC dipake gumantung kana ukuran obyék, jenis bahan, gandeng (antara coil karya jeung objek janten dipanaskeun) jeung jero penetrasi.
Tinggi Frékuénsi pemanasan induksi nyaéta prosés nu dipaké pikeun beungkeut, heuras atawa soften logam atawa bahan conductive lianna. Pikeun loba pisan prosés manufaktur modern, pemanasan induksi nawarkeun hiji kombinasi pikaresepeun tina speed, konsistensi jeung kontrol.

pemanasan induksi nyaéta bersih cecemar non-formulir gancang,, panas anu bisa dipaké panas logam atawa ngarobah sipat materi conductive urang. The coil sorangan teu meunang panas jeung éfék panas sahandapeun dikawasa. Kaayaan téhnologi transistor solid geus nyieun pemanasan induksi loba gampang, pemanasan ongkos-mujarab pikeun aplikasi kaasup soldering andinduction brazing, panas induksi nyampurkeun, lebur induksi, induksi forging jsb

Téori pemanasan induksi
Téori pemanasan induksi

induksi pemanasan dasar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Induction_Heating_principle