induksi panas prosés ngabentuk sareng ngajalin

Ngabentuk Panas sareng Induksi prosés Induksi

Induksi Panas ngabentuk mangrupikeun prosés dina pembuatan pengikat industri sapertos baud, sekrup sareng paku keling. Panas dipaké pikeun ngalemeskeun logam anu biasana lambar, palang, tabung atanapi kawat teras tekanan dianggo pikeun ngarobih bentuk logam ku ngalaksanakeun operasi ieu: hot heading, blanking, punching, slotting, perforating, trimming , gunting atanapi béngkok. Di sagigireun éta, pemanasan billet ogé mangrupikeun prosés anu paling saé dilakukeun ku pembentukna induksi panas.

SAMSUNG DIGITAL CAMERAM pemanasan induksi modéren nyayogikeun seueur kaunggulan tibatan metode pemanasan anu sanés sareng biasa dianggo pikeun aplikasi beungkeutan. Pemanasan ngalangkungan induksi nyayogikeun, diulang deui, henteu kontak sareng éfisién énergi dina waktos anu minimal. pemanasan induksi ogé idéal pikeun prosés produksi sanés kusabab kamampuanna ngahasilkeun siklus pemanasan anu gancang, gancang sareng akurat.

Panas Ngabentuk sareng Forging, stamping panas sareng ékstrusi diwangun ku ngabentuk bagian anu sateuacanna parantos dipanaskeun dina suhu anu résistansi na kana deformasi lemah. Perkiraan suhu ngabentuk panas tina bahan industri anu paling sering dianggo nyaéta:

  • Baja tina 1100 dugi ka 1250 C
  • Kuningan 750 ºC
  • Aluminium 550ºC

Saatos pemanasan matéri, operasi ngabentuk panas dilakukeun dina jinis mesin anu béda: tekanan mékanis, mesin bending, press extrusion hidrolik, jst.

Bahan awal anu dianggo dina ngajalin dipidangkeun dina bentuk kancing buleud, kotak (billet) atanapi bahan batang.

Tungku konvensional (gas, bahan bakar) dipaké pikeun manaskeun bagianna tapi ogé induksi tiasa dianggo.

Kauntungannana pemanasan induksi:

  • Ngahémat bahan sareng énergi tambah kalenturan
  • Kualitas anu langkung saé
  • Kontrol prosés
  • Jaman pemanasan langkung pondok
  • Kirang oksidasi sareng produksi skala lemah pisan
  • Pangaturan anu gampang sareng akurat pikeun suhu anu bakal diterapkeun
  • Henteu waktos diperyogikeun pikeun tungku sateuacan sareng pemanasan pemeliharaan (contona saatos atanapi salami sabtu minggu nalika peryogi langkung waktos)
  • Otomatisasi sareng pangirangan tenaga kerja anu diperyogikeun
  • Panas tiasa diarahkeun ka hiji titik khusus, anu penting pisan pikeun bagian anu ngan ukur hiji daérah anu ngabentuk
  • Efisiensi termal anu langkung ageung
  • Kaayaan damel anu hadé kusabab ngan ukur panas anu aya dina hawa nyaéta bagian-bagian éta nyalira

Proses na ngajalin sareng panas ngabentuk mangrupikeun prosés umum dina pembuatan seueur séktor industri sapertos otomotif, karéta api, pesawat udara, minyak sareng gas, ranté sareng penempaan.