Pemanasan Induksi PDF

Élmu sarta induksi

Gawéna kawas trafo (Step down trafo - tegangan lemah sareng arus tinggi)
- Prinsip induksi éléktromagnétik

Kauntungannana pemanasan induksi

Taya kontak diperlukeun antara sapotong gawé jeung coil induksi salaku sumber panas
Panas diwatesan ka localized wewengkon atawa zona permukaan langsung padeukeut jeung coil nu.
Arus bolak-balik (ac) dina coil induksi boga médan gaya halimunan (éléktromagnétik, atawa fluks) sabudeureun eta.

Laju pemanasan induksi

Laju pemanasan bahan kerja gumantung kana:
Frékuénsi arus induksi,
Inténsitas arus induksi,
Panas spésifik bahan (kamampuhan pikeun nyerep panas),
Perméabilitas magnét tina bahan,
Résistansi bahan kana aliran arus.

induction_heating