Induksi penuh sareng induksi ngabentuk panas

Mesin pangélingan induksi
Induksi penuh sareng induksi ngabentuk panas 
ngarujuk kana panggunaan mesin manaskeun induksi kana logam pra-panas sateuacan didéformasi nganggo pers atanapi palu. Ilaharna logam dipanaskeun antara 1,100 sareng 1,200 ° C (2,010 sareng 2,190 ° F) pikeun ningkatkeun kalenturan sareng aliran bantosanna dina forging die.

logam induksi panerapan sareng induksi ngabentuk panas mangrupakeun aplikasi pemanasan induksi anu alus teuing. Proses pengambilan industri anu panas sareng panas ngabentuk ngalipet atanapi ngabentuk bilet logam atanapi mekar saatos dipanaskeun dina suhu dimana tahanana deformasi lemah. Blok bahan-bahan non-ferrous ogé tiasa dianggo.

mesin panas induksi atawa tungku konvensional dipaké pikeun prosés pemanasan awal. Billet tiasa diangkut liwat induktor via phermatik atanapi hidraulik; ciwit roller drive; traktor drive; atanapi leumpang balok. Pyrométer non-kontak dianggo pikeun ngukur suhu bilét.

Mesin séjén sapertos tekenan dampak mékanis, mesin lentur, sareng tekanan ékstrusi hidraulik dianggo pikeun ngabengkokkeun atanapi ngawangun logam.

The perkiraan hawa ngabentuk panas tina bahan industri paling ilahar dipaké nyaéta:

• Steel 1200º C • Kuningan 750º C • Aluminium 550º C

Jumlah Ngalamar Aplikasi

Mesin pemanasan induksi biasana dianggo pikeun tagihan baja bajak, bar, blok kuningan, sareng blok titanium ka suhu anu ditangtoskeun pikeun ngalaksanakeunkeun sareng panas ngabentuk.

Bagean Ngadamel Aplikasi

Pemanasan induksi ogé dianggo pikeun bagéan panas sapertos pipa ujung, ujung sumbu, bagian otomotif, sareng bar ditungtut pikeun ngabentuk parsial sareng prosés mopohokeun.Induksi mesin ngabentuk panas

Kauntungan Pemanasan Induksi

Upami dibandingkeun sareng tungku konvensional, mesin pemanasan induksi pikeun ngajalin nawiskeun prosés anu penting sareng kaunggulan kualitas:

  • Seueur waktos pemanasan anu langkung pondok, ngaminimalkeun skala sareng pengoksidasi
  • Pangaturan suhu hawa anu gampang sareng akurat. Bagian dina suhu anu diluar spésifikasi tiasa dideteksi sareng dipiceun
  • Teu aya waktos kaleungitan ngantosan tungku najis dugi ka suhu anu diperyogikeun
  • Mesin pemanasan induksi otomatis butuh tanaga gawé minimal
  • Panas tiasa diarahkeun ka hiji titik anu khusus, anu penting pisan pikeun bagian-bagian anu ngan ukur hiji daérah anu ngawangun.
  • Efisiensi termal anu langkung ageung - panas dihasilkeun dina bagian éta nyalira sareng henteu kedah dipanaskeun dina rohangan ageung.
  • Kaayaan kerja anu langkung saé. Hijina panas anu aya dina hawa nyaéta bagian-bagianna éta sorangan. Kaayaan digawé jauh langkung pikaresepeun tibatan ku tungku suluh.