Induksi Pemanasan Dasar

Dasar Pemanasan Dasar

pemanasan induksi lumangsung dina obyék anu ngalirkeun listrik (henteu kedah baja magnét) nalika obyek kasebut dipasang dina médan magnét anu béda-beda. Pemanasan induksi balukar tina hémisésis sareng karugian eddy-kiwari.

Dasar pemanasan dasarpemanasan induksi nyaéta prosés pemanasan obyék anu ngalaksanakeun listrik (biasana logam) ku induksi éléktromagnétik, ngalangkungan panas anu diproduksi ku arus eddy. Pemanas induksi diwangun ku éléktromagnét sareng osilator éléktronik anu ngaliwat arus bulak-balik ayeuna (AC) nganggo éléktromagnét. Widang magnét anu ngagantikeun anu gancang nembus kana objékna, ngahasilkeun arus listrik di jero konduktor, anu disebut arus eddy. Arus eddy ngamalir résistansi tina bahan éta panas ku Joule pemanasan. Dina bahan ferromagnetic (jeung ferrimagnetic) sapertos beusi, panas ogé tiasa ngahasilkeun karugian hémis magnetis. Frékuénsi anu ayeuna dianggo gumantung kana ukuran obyék, jinis bahan, gandeng (antara coil karya sareng obyék dipanaskeun) sareng jerona tembus.

karugian Hysteresis ngan lumangsung dina bahan magnetik kayaning baja, nikel, sarta saeutik pisan batur. leungitna Hysteresis nyebutkeun yén ieu disababkeun ku gesekan antara molekul lamun materi geus magnetized kahiji dina hiji arah, sarta lajeng di lianna. Molekul bisa jadi dianggap salaku magnet leutik nu ngahurungkeun sabudeureun kalawan unggal ngabalikeun tina arah médan magnét. Gawé (energi) anu diperlukeun pikeun ngahurungkeun aranjeunna sabudeureun. énergi ngarobah kana panas. Laju pengeluaran énergi (kakuatan) naek kalawan laju ngaronjat tina ngabalikeun (frekuensi).

karugian Eddy-ayeuna lumangsung dina sagala bahan ngalakonan dina médan magnét varying. Hal ieu ngabalukarkeun pos, komo lamun bahan teu boga salah sahiji sipat magnét biasana pakait sareng beusi jeung baja. Contona nyaéta tambaga, kuningan, aluminium, zirconium, stainless steel nonmagnetic, sarta uranium. arus Eddy anu arus listrik inducted ku aksi trafo di materi. Sakumaha ngaranna maranéhanana ngakibatkeun, maranéhna kaciri ngalir sabudeureun dina swirls on eddies dina massa padet bahan. karugian Eddy-ayeuna jauh leuwih penting batan karugian hysteresis di pemanasan induksi. Catet yén pemanasan induksi geus dilarapkeun ka bahan nonmagnetic, dimana aya karugian hysteresis lumangsung.

Téori pemanasan induksiPikeun pemanasan tina baja pikeun hardening, forging, lebur, atanapi sagala kaperluan sejenna anu merlukeun suhu luhur suhu Curie, urang teu tiasa gumantung kana hysteresis. Baja leungiteun sipat magnét na luhureun suhu ieu. Nalika baja dipanaskeun handap titik Curie, sumbangan hysteresis téh biasana jadi leutik nu bisa dipaliré. Keur sakabeh kaperluan praktis, abdi teh2Urang Sunda ti arus eddy mangrupakeun hiji-hijina cara nu énérgi listrik bisa robah jadi panas pikeun tujuan pemanasan induksi.

Dua hal dasar pikeun pemanasan induksi kajadian:

  • Hiji médan magnét ngarobah
  • Hiji bahan conductive listrik ditempatkeun kana médan magnét