naon induksi nyusut pas

Kategori: tags: , , , , , , , , ,

gambaran

Naon pas nyusut induksi?

Induksi ngaleutikan pas nyaéta operasi saderhana anu ngalibatkeun kontraksi atanapi perluasan hiji komponén kana komponén anu sanés pikeun nyababkeun gangguan sareng pamekaran tekanan, nahan dua komponén sacara mékanis.

Unggal metoda ngamankeun bagian dina majelis ngagaduhan kaunggulan anu unik. Dina kasus panyusutan pas, bagian anu didamel tina logam naon waé tiasa dirakit: waja kana waja, waja kana tambaga, aluminium kana waja, magnésium kana waja, sareng sajabana biasana, suhu anu kalibet dina pemanasan pikeun ékspansi sacara signifikan langkung handap pikeun ngahindarkeun parobihan struktur metalurgi sapertos dina tempering atanapi lebur. Kusabab kamungkinan konsentrasi setrés, pangaruh pas nyusut kedah dievaluasi dina majelis kritis.

Dina praktékna, operasi na saderhana, meryogikeun panyiapkeun permukaan anu minimal, kontrol minimal, sareng henteu beberesih saatos dirakit sering. Kusabab kakuatan anu ngamankeun nyaéta mékanis, oksidasi deet atanapi tarnishing henteu ngaganggu, nyingkahan sagala kabutuhan panggunaan fluks. Bagian dirakit ku ngaleutikan pas tiasa dibongkar ku selektif pemanasan komponén luar. Prosedur ieu cocog pisan pikeun manaskeun induksi kalayan tingkat pemanasan anu gancang sareng akurasi, ngamungkinkeun ngagantian bagian-bagian anu dipakai atanapi koreksi jajaran.

pemanasan induksi sering nawiskeun kaunggulan unik dina nyusut pas. Pemanasan tiasa dilokalisasi, nyayogikeun ékspansi anu cukup sacara lokal pikeun nyusut-pas tanpa pemanasan casting ageung atanapi komponén mesin anu taliti, ngirangan distorsi. Panas, selektif pemanasan ieu ogé mempermudah dis-perakitan komponén anu nyusut, sapertos anu dicarioskeun di luhur. Salaku tambahan, pemanasan induksi nyayogikeun prosés anu teu aya gunana, gancang, tiasa diulang anu tiasa dilebetkeun dina produksi pikeun penanganan minimal sareng gampang otomatis.

HLQ Sistem pemanasan induksi digunakeun dina industri otomotif pikeun ngaleutikan roda gigi sareng cincin. Éta ogé padamelan pikeun ngalereskeun pesawat, karéta sareng truk. Sistem sélulér kami dianggo pikeun ngaleutikan tugas pas dina platform lepas pantai sareng beuki digunakeun pikeun ngaleungitkeun kacang raksasa sareng baut dina turbin stasiun listrik.

Ilaharna, logam bakal ngalegaan salaku réspon pemanasan sareng kontrak nalika éta tiis. Réspon dimensi ieu pikeun parobihan suhu katelah ékspansi termal. Pas nyusut induksi dimana kami nganggo épék ieu pikeun nyocogkeun atanapi nyabut bagian. Komponén logam dipanaskeun antara 150 ° C sareng 300 ° C anu nyababkeun ngalegaan sareng ngamungkinkeun sisipan atanapi panyabutan komponén sanés. Nalika, contona, nyocogkeun dua bagéan pipa babarengan, hiji bagéan dipanaskeun dugi diaméterna dilegaan cekap dipasang dina bagian anu sanés. Nalika bagian anu caket deui kana suhu lingkungan, sendi janten tapis sareng kuat - 'ngaleutikan dipasang'. Kitu ogé, ékspansi termal tiasa dianggo ngaleupaskeun sendi sateuacan dibongkar.

Naon anu kauntungan?

Kadali prosés, konsistén, akurasi sareng gancang mangrupikeun kauntungan konci pas nyusut induksi. Pangiriman panas induksi akurat pisan. Kusabab panas anu dihasilkeun dina komponénna, anjeun ngan ukur panaskeun bagian anu anjeun hoyong panaskeun, sanés suasana di sakurilingna. Kitu ogé ngirangan résiko ovality, ieu éfisién énergi. Salaku tambahan, ti saprak induksi ngahasilkeun panas anu tetep sami, ieu sering ngamungkinkeun kirang panas pikeun dianggo. Kontrol suhu akurat sareng kontrol anu pas tina waktos ramp-up sareng suhu anu nyepeng. Beda sareng metode pemanasan tradisional, induksi henteu ngandung seuneu taranjang. Hal ieu ngamungkinkeun pas nyusut induksi pikeun dipaké dina rupa-rupa aplikasi dina lingkungan anu teu stabil, khususna dina aplikasi pétrokimia.

Dimana ieu dinya dipaké?

Rupa-rupa industri sareng aplikasi tiasa nguntungkeun tina pas nyusut induksi. Sistem pemanasan induksi kami dianggo dina industri otomotif pikeun ngaleutikan gir fit, bantalan sareng cincin. Aranjeunna padamelan di industri mékanis ogé dina perawatan pesawat sareng karéta. Sistem sélulér kami dianggo pikeun nyusut tugas pas dina kapal sareng platform lepas pantai sareng beuki digunakeun pikeun nyocogkeun sareng nyabut kacang raksasa sareng baut dina turbin stasiun listrik ogé bantalan sareng poros dina pembangkit listrik tenaga angin.

Téhnik nyusut induksi ilahar dianggo pikeun prosés ieu:

• Nyocogkeun dina roda roda gigi (pinion dina aci, sareng sajabana)

• Nyertakeun pikeun kompresor kulkas

• Morse tapers pikeun mesin-alat

• Bagian puteran pikeun turbin.

Fives cocog sareng spésifikasi sadaya jinis bagéan téknologi maju tina industri aeroangkasa kalayan prosés anu ngajamin induksi ngaleutikan pas presisi sareng henteu ngotorkeun permukaan jero, utamina nalika ngarakit bagian anu rapuh.

induksi ngaleutikan pas