Tabung Aluminium Induksi Brazing

Pikeun ningkatkeun efisiensi sareng ngirangan pangaruh termal tina pemanasan logam, éta brazing induksi téhnologi diajukeun. Kauntungannana téhnologi ieu utamana diwangun dina lokasi pasti tina pemanasan disadiakeun pikeun mendi brazed. Dumasar kana hasil simulasi numeris éta lajeng mungkin mendesain parameter diperlukeun pikeun ngahontal suhu brazing dina waktu nu dipikahoyong. Tujuanana nyaéta pikeun ngaleutikan waktos ieu pikeun ngahindarkeun pangaruh termal anu teu dihoyongkeun dina logam nalika ngagabung metalurgi..Hasil tina simulasi numeris nembongkeun yen ngaronjatna frékuénsi ayeuna ngakibatkeun konsentrasi suhu maksimum di wewengkon permukaan logam gabungan. Kalayan paningkatan arus, pangurangan waktos anu diperyogikeun pikeun ngahontal suhu brazing diperhatoskeun.

Kaunggulan tina brazing induksi aluminium vs obor atawa seuneu brazing

Suhu lebur low tina logam dasar aluminium gandeng jeung jandela prosés suhu sempit tina alloy braze dipaké mangrupa tantangan nalika obor brazing. Kurangna robah warna ka warna bari pemanasan aluminium teu nyadiakeun operator braze sagala indikasi visual yén aluminium geus ngahontal suhu brazing ditangtoskeun. operator Braze ngenalkeun sababaraha variabel nalika obor brazing. Diantara ieu kalebet setélan obor sareng jinis seuneu; jarak ti obor ka bagian anu brazed; lokasi seuneu relatif ka bagian nu ngagabung; sareng seueur deui.

Alesan pikeun mertimbangkeun ngagunakeun pemanasan induksi nalika brazing aluminium ngawengku:

  • Gancang, gancang pemanasan
  • Dikadalikeun, kontrol panas tepat
  • Panas selektif (lokal).
  • Lini produksi adaptability sarta integrasi
  • Ningkatkeun kahirupan fixture sareng kesederhanaan
  • Repeable, mendi brazed dipercaya
  • Kaamanan ningkat

Induksi brazing komponén aluminium anu suksés gumantung pisan kana ngarancang coils pemanasan induksi pikeun museurkeun énérgi panas éléktromagnétik kana daérah anu bakal dipanaskeun sareng dipanaskeun sacara seragam supados alloy braze ngalebur sareng ngalir leres. Koil induksi anu dirancang teu leres tiasa nyababkeun sababaraha daérah panas teuing sareng daérah sanés nampi énergi panas anu cekap nyababkeun gabungan braze anu teu lengkep.

Pikeun gabungan pipah aluminium brazed has, operator masang cingcin braze aluminium, mindeng ngandung fluks, dina tube aluminium sarta inserts ieu kana tube dimekarkeun sejen atawa blok pas. Bagian-bagianna disimpen dina coil induksi sareng dipanaskeun. Dina prosés normal, logam braze filler ngalembereh tur ngalir kana panganteur gabungan alatan aksi kapilér.

Naha induksi braze vs obor braze komponén aluminium?

Kahiji, latar saeutik dina alloy aluminium umum kaprah kiwari sarta braze aluminium umum tur solders dipaké pikeun gabung. Komponén aluminium brazing langkung nangtang tibatan komponén tambaga brazing. Tambaga lebur dina 1980 ° F (1083 ° C) sarta robah warna ka warna nalika dipanaskeun. Aloi aluminium anu sering dianggo dina sistem HVAC mimiti ngalembereh sakitar 1190 ° F (643 ° C) sareng henteu masihan isyarat visual, sapertos parobahan warna, nalika panas.

Kadali suhu anu tepat pisan dibutuhkeun salaku bédana dina suhu lebur sareng brazing pikeun aluminium, gumantung kana logam dasar aluminium, logam pangisi braze, sareng massa komponén anu bakal dibrazed. Salaku conto, Bedana suhu antara suhu solidus dua alloy aluminium umum, 3003 séri aluminium, sareng 6061 séri aluminium, sareng suhu cairan tina alloy braze BAlSi-4 anu sering dianggo nyaéta 20 ° F - jandela prosés suhu anu heureut pisan, sahingga peryogi. kontrol tepat. Pamilihan alloy dasar penting pisan sareng sistem aluminium anu dibrazed. Praktek pangalusna nyaéta braze dina suhu nu handap suhu solidus tina alloy nu nyieun nepi komponén keur brazed babarengan.

AWS A5.8 KlasifikasiKomposisi Kimia NominalSolidus °F (°C)Cairan °F(°C)Suhu Brazing
BAISi-386% Al 10%Si 4%Cu970 (521)1085 (855)1085~1120 °F
BAISI-488% aL 12%Si1070 (577)1080 (582)1080~1120 °F
78 Zn 22% Al826 (441)905 (471)905~950 °F
98% Zn 2% Al715 (379)725 (385)725~765 °F

Ieu kudu dicatet yén korosi galvanic bisa lumangsung antara wewengkon-euyeub séng jeung aluminium. Salaku nyatet dina bagan galvanic dina Gambar 1, séng kirang mulya tur condong jadi anodic dibandingkeun aluminium. Nu handap béda poténsial, nu handap laju korosi. Bédana poténsial antara séng sareng alumunium minimal dibandingkeun sareng poténsial antara alumunium sareng tambaga.

Fenomena anu sanés nalika aluminium dilapis ku paduan séng nyaéta ngadu. Korosi sél lokal atanapi pitting tiasa lumangsung dina logam naon waé. Aluminium biasana ditangtayungan ku teuas, pilem ipis nu ngabentuk dina beungeut cai basa aranjeunna keur kakeunaan oksigén (aluminium oksida) tapi lamun fluks ngaluarkeun lapisan oksida pelindung ieu, disolusi aluminium bisa lumangsung. Beuki lila logam pangisi tetep dilebur, beuki parna disolusina.

Aluminium ngabentuk lapisan oksida tangguh salila brazing, jadi pamakéan fluks penting. Komponén aluminium fluxing bisa dipigawé misah saméméh brazing atawa alloy brazing aluminium ngandung fluks bisa diasupkeun kana prosés brazing. Gumantung kana jenis fluks dipaké (corrosive vs non-corrosive), hiji hambalan tambahan bisa jadi diperlukeun lamun résidu fluks kudu dihapus sanggeus brazing. Taroskeun sareng produsén braze sareng fluks pikeun kéngingkeun saran ngeunaan alloy brazing sareng fluks dumasar kana bahan anu dihijikeun sareng suhu brazing anu diperkirakeun.

 

Tabung Aluminium Induksi Brazing