Pipa las induksi frékuénsi luhur sareng solusi pipa

Pipa las induksi frékuénsi luhur sareng solusi pipa

Naon las induksi?

Kalawan las induksi, panas ieu electromagnetically ngainduksi dina workpiece nu. Laju sareng akurasi las induksi ngajadikeun éta idéal pikeun las ujung tabung sareng pipa. Dina prosés ieu, pipa ngaliwatan hiji coil induksi dina speed tinggi. Nalika maranehna ngalakukeun kitu, edges maranéhanana dipanaskeun, lajeng squeezed babarengan pikeun ngabentuk kelim weld longitudinal. las induksi utamana cocog pikeun produksi volume tinggi. Welders induksi ogé bisa dipasangan jeung huluna kontak, ngarobahna kana sistem las dual Tujuan.

Naon kaunggulan tina las induksi?

las longitudinal induksi otomatis nyaéta prosés anu dipercaya, throughput anu luhur. Konsumsi kakuatan anu rendah sareng efisiensi anu luhur Sistem las induksi HLQ ngurangan waragad. Controllability na repeatability maranéhna ngaleutikan besi tua. Sistem kami ogé fleksibel - cocog beban otomatis mastikeun kakuatan kaluaran pinuh dina rupa-rupa ukuran tabung. Sareng tapak suku leutikna ngajantenkeun aranjeunna gampang ngahijikeun atanapi dipasang deui kana jalur produksi.

Dimana las induksi dipaké?

las induksi dipaké dina tube na pipa industri pikeun las longitudinal tina stainless steel (magnét sarta non-magnét), aluminium, low-karbon jeung kakuatan tinggi low-alloy (HSLA) steels sarta loba bahan conductive lianna.

las induksi frékuénsi luhur

Dina prosés las tube induksi frékuénsi luhur, ayeuna frékuénsi luhur ngainduksi dina tube kelim kabuka ku coil induksi ayana dihareupeun (hulu ti) titik weld, ditémbongkeun saperti dina Gbr. 1-1. Ujung-ujung tabung dipisahkeun nalika aranjeunna ngaliwat coil, ngabentuk vee kabuka anu puncakna rada payun ti titik las. Coil henteu ngahubungan tabung.

Gbr 1-1

Coil bertindak salaku utami tina trafo frekuensi tinggi, sareng tabung kelim kabuka bertindak salaku sekundér hiji péngkolan. Sapertos dina aplikasi pemanasan induksi umum, jalur arus induksi dina potongan kerja condong saluyu sareng bentuk coil induksi. Kalolobaan arus ngainduksi ngalengkepan jalur na sabudeureun strip kabentuk ku ngalir sapanjang edges na crowding sabudeureun apex tina bukaan ngawangun vee di strip dina.

Kapadetan arus frékuénsi luhur paling luhur di sisi caket puncak sareng di puncakna sorangan. Pemanasan gancang lumangsung, nyababkeun ujung-ujungna dina suhu las nalika aranjeunna dugi ka puncak. Tekanan gulungan maksakeun edges dipanaskeun babarengan, ngalengkepan weld nu.

Éta mangrupikeun frékuénsi luhur arus las anu tanggung jawab pikeun pemanasan kentel sapanjang ujung vee. Cai mibanda kaunggulan sejen, nyaéta yén ngan bagian leutik pisan tina total arus manggihan jalan na sabudeureun tukang strip kabentuk. Iwal diaméter tabung pisan leutik dibandingkeun jeung panjang vee, ayeuna prefers jalur mangpaat sapanjang edges of tube ngabentuk vee nu.

Pangaruh Kulit

Prosés las HF gumantung kana dua fenomena pakait sareng HF ayeuna - Pangaruh Kulit jeung Pangaruh Deukeutna.

Pangaruh kulit nyaéta kacenderungan arus HF konséntrasi dina beungeut konduktor.

Ieu digambarkeun dina Gbr. 1-3, nu nembongkeun arus HF ngalir dina konduktor terasing tina sagala rupa wangun. Praktis sakabéh arus ngalir dina kulit deet deukeut beungeut cai.

Pangaruh Deukeutna

Fenomena listrik kadua anu penting dina prosés las HF nyaéta pangaruh jarak. Ieu mangrupikeun kacenderungan arus HF dina sapasang konduktor go / balik pikeun konsentrasi dina bagian permukaan konduktor anu pangcaketna. Ieu digambarkeun dina Gbr. 1-4 ngaliwatan 1-6 pikeun konduktor buleud sarta pasagi bentuk cross-sectional sarta spasi.

Fisika balik pangaruh deukeutna gumantung kana kanyataan yén médan magnét sabudeureun konduktor balik / balik leuwih ngumpul dina spasi sempit diantara aranjeunna ti éta di tempat séjén (Gbr. 1-2). Garis gaya magnét gaduh rohangan anu langkung sakedik sareng diperes ngadeukeutan babarengan. Ieu nuturkeun yén pangaruh jarakna langkung kuat nalika konduktor langkung caket. Éta ogé langkung kuat nalika sisi-sisi anu ngadep langkung lega.

Gbr. 1-2

Gbr. 1-3

Gbr. 1-6 illustrates efek cara ngadengdekkeun dua rectangular dipisahkeun / balik konduktor relatif ka silih. Konsentrasi HF ayeuna paling ageung di juru anu pangdeukeutna babarengan sareng janten laun-laun kirang sapanjang rupa anu diverging.

Gbr. 1-4

Gbr. 1-5

Gbr. 1-6

Hubungan Listrik sareng Mékanis

Aya dua daérah umum anu kedah dioptimalkeun pikeun kéngingkeun kaayaan listrik anu pangsaéna:

  1. Kahiji nyaeta ngalakukeun sagalana mungkin mun ajak saloba total HF ayeuna mungkin ngalir dina jalur mangpaat dina vee nu.
  2. Nu kadua nyaéta pikeun ngalakukeun sagalana mungkin nyieun edges paralel dina vee ambéh pemanasan bakal seragam ti jero ka luar.

Tujuan (1) jelas gumantung kana faktor listrik sapertos rarancang sareng panempatan kontak las atanapi coil sareng dina alat anu ngahalangan arus anu dipasang di jero tabung. Desain kapangaruhan ku spasi fisik sadia on gilinding , sarta susunan jeung ukuran dina las gilinding . Lamun mandrel a dipaké pikeun scarfing jero atawa rolling, mangaruhan impeder nu. Salaku tambahan, tujuan (1) gumantung kana dimensi vee sareng sudut bukaan. Ku alatan éta, sanajan (1) dasarna listrik, éta hubungan raket jeung mékanis ngagiling.

Tujuan (2) gumantung sagemblengna kana faktor mékanis, kayaning bentuk tube kabuka sarta kaayaan ujung strip. Ieu bisa kapangaruhan ku naon kajadian deui dina ngagiling putus-handap pas komo di slitter nu.

las HF mangrupa prosés elektro-mékanis: generator suplai panas ka edges tapi squeeze gulungan sabenerna nyieun weld nu. Lamun edges anu ngahontal suhu ditangtoskeun jeung anjeun masih gaduh welds cacad, Chances pisan alus nu masalahna aya dina gilinding set-up atawa dina bahan.

Faktor Mékanis Spésifik

Dina analisis panungtungan, naon anu lumangsung dina vee téh sadayana-penting. Sagalana nu lumangsung aya bisa boga pangaruh (boh alus atawa goréng) dina kualitas weld jeung speed. Sababaraha faktor anu kedah dipertimbangkeun dina vee nyaéta:

  1. Panjang vee
  2. Tingkat bukaan (sudut vee)
  3. Sabaraha jauh dihareupeun las roll centerline edges strip mimiti noél silih
  4. Bentuk jeung kaayaan edges strip dina vee
  5. Kumaha ujung strip papanggih silih - naha sakaligus dina ketebalan maranéhanana - atawa mimiti di luar - atawa di jero - atawa ngaliwatan burr atawa sliver
  6. Bentuk strip kabentuk dina vee nu
  7. The constancy sadaya dimensi vee kaasup panjang, sudut bukaan, jangkungna edges, ketebalan edges
  8. Posisi kontak las atanapi coil
  9. The pendaptaran edges strip relatif ka silih nalika aranjeunna datangna babarengan
  10. Sabaraha bahan anu diperas kaluar (lebar strip)
  11. Sabaraha oversize tube atawa pipa kudu keur ukuran
  12. Sabaraha cai atanapi ngagiling coolant ieu tuang kana vee, sarta laju impingement na
  13. Kabersihan coolant
  14. Kabersihan strip
  15. Ayana bahan asing, kayaning skala, chip, slivers, inclusions
  16. Naha skelp baja tina baja rimmed atanapi ditelasan
  17. Naha las dina pasisian baja rimmed atanapi tina sababaraha sesela skelp
  18. Kualitas skelp - naha tina baja laminated - atanapi baja kalayan stringers kaleuleuwihan sarta inclusions ("kotor" baja)
  19. Teu karasa jeung sipat fisik bahan strip (anu mangaruhan jumlah spring-balik sarta tekanan squeeze diperlukeun)
  20. Ngagiling speed uniformity
  21. Kualitas slitting

Ieu atra yén loba naon kajadian di vee mangrupa hasil tina naon geus lumangsung - boh dina gilinding sorangan atawa malah saméméh strip atanapi skelp asup gilinding .

Gbr. 1-7

Gbr. 1-8

The High Frékuénsi Vee

Tujuan tina bagian ieu pikeun ngajelaskeun kaayaan idéal dina vee. Ieu ditémbongkeun yén edges paralel masihan pemanasan seragam antara jero jeung luar. Alesan tambahan pikeun ngajaga edges sajajar sabisa bakal dibikeun dina bagian ieu. Fitur vee anu sanés, sapertos lokasi puncak, sudut bukaan, sareng steadiness nalika ngajalankeun bakal dibahas.

Bagian engké bakal masihan rekomendasi khusus dumasar kana pangalaman lapangan pikeun ngahontal kaayaan vee anu dipikahoyong.

Apex sakumaha Near Welding Point sakumaha mungkin

Gbr. 2-1 nembongkeun titik dimana edges papanggih silih (ie, apex) janten rada hulu tekanan roll centerline. Ieu kusabab jumlah leutik bahan anu squeezed kaluar salila las. Puncakna nyampurnakeun sirkuit listrik, sareng arus HF ti hiji sisi ngabalikan sareng balik deui sapanjang sisi.

Dina spasi antara Apex jeung tekanan roll centerline euweuh pemanasan salajengna sabab euweuh arus ngalir, sarta panas dissipates gancang kusabab gradién suhu luhur antara edges panas jeung sésana tina tabung. Ku alatan éta, hal anu penting nu Apex sacaket mungkin ka las roll centerline supados hawa tetep cukup luhur pikeun nyieun weld alus lamun tekanan diterapkeun.

Dissipation panas gancang ieu tanggung jawab kanyataan yén nalika kakuatan HF dua kali, speed attainable leuwih ti dua kali. Laju anu langkung luhur anu ditimbulkeun tina kakuatan anu langkung luhur masihan sakedik waktos kanggo panas dileungitkeun. Sabagéan ageung panas anu dikembangkeun sacara listrik dina ujung janten mangpaat, sareng efisiensina ningkat.

Gelar Vee Bubuka

Ngajaga puncak sacaket mungkin ka garis tengah tekanan las infers yén lawang dina vee kudu salega-gancang, tapi aya wates praktis. Kahiji nyaéta kamampuhan fisik gilinding pikeun nahan edges kabuka tanpa wrinkling atawa ruksakna ujung. Anu kadua nyaéta pangurangan pangaruh jarak antara dua sisi nalika aranjeunna langkung jauh. Sanajan kitu, leutik teuing tina bukaan vee bisa ngamajukeun pre-arcing jeung nutup prématur vee ngabalukarkeun defects weld.

Dumasar pangalaman lapangan, bukaan vee umumna nyugemakeun lamun spasi antara edges dina titik 2.0″ hulu ti weld roll centerline nyaeta antara 0.080″(2mm) jeung .200″(5mm) méré hiji sudut kaasup antara 2° jeung 5 ° pikeun baja karbon. A sudut nu leuwih gede nyaeta desirable pikeun stainless steel sarta logam non-ferrous.

Disarankeun Vee Bubuka

Gbr. 2-1

Gbr. 2-2

Gbr. 2-3

Edges Paralel Ngahindarkeun Double Vee

Gbr. 2-2 illustrates yén lamun edges jero datangna babarengan mimiti, aya dua vees - hiji di luar jeung apex na di A - hiji deui di jero jeung apex na di B. vee luar leuwih panjang sarta apex na. ngadeukeutan ka tekanan roll centerline.

Dina Gbr. 2-2 ayeuna HF prefers vee jero sabab edges nu ngadeukeutan babarengan. Arus kabukti sabudeureun dina B. Antara B jeung titik weld, euweuh pemanasan sarta edges anu cooling gancang. Ku alatan éta, perlu overheat tabung ku cara ningkatkeun kakuatan atawa nurun kagancangan supados suhu dina titik weld cukup luhur pikeun weld nyugemakeun. Ieu malah leuwih parah sabab edges jero bakal geus dipanaskeun hotter ti luar.

Dina kasus ékstrim, vee ganda bisa ngabalukarkeun dripping jero sarta weld tiis luar. Ieu kabeh bakal dihindari lamun edges éta paralel.

Paralel Edges Ngurangan Inclusions

Salah sahiji kaunggulan penting tina las HF nyaéta kanyataan yén kulit ipis dilebur dina beungeut edges. Hal ieu ngamungkinkeun oksida jeung bahan séjén nu teu dihoyongkeun bisa squeezed kaluar, méré bersih, weld kualitas luhur. Kalawan edges paralel, oksida nu squeezed kaluar dina duanana arah. Aya nanaon di jalan maranéhna, sarta aranjeunna teu kudu ngarambat salajengna ti satengah ketebalan témbok.

Upami ujung-ujungna dihijikeun heula, éta langkung hese pikeun oksidasi diperas. Dina Gbr. 2-2 aya trough antara Apex A jeung Apex B nu tindakan kawas crucible pikeun ngandung bahan asing. bahan ieu floats dina baja dilebur deukeut edges jero panas. Antukna keur squeezed sanggeus ngaliwatan Apex A, eta teu bisa meunang lengkep kaliwat edges luar cooler, sarta bisa jadi trapped dina panganteur weld, ngabentuk inclusions pikaresepeun.

Aya geus loba kasus dimana defects weld, alatan inclusions deukeut luar, anu disusud ka edges jero datangna babarengan teuing geura-giru (ie, tube muncak). Dina jawaban eta ngan saukur ngarobah ngabentuk supados edges sajajar. Teu ngalakukeun kitu bisa detract pamakéan salah sahiji kaunggulan HF las pangpentingna.

Edges Paralel Ngurangan Gerak Relatif

Gbr. 2-3 nembongkeun runtuyan cross-bagian nu bisa geus dicokot antara B jeung A dina Gbr. 2-2. Nalika edges jero tube muncak munggaran kontak silih, aranjeunna lengket babarengan (Gbr. 2-3a). Teu lila saterusna (Gbr. 2-3b), bagian nu nyangkut ngalaman bending. Sudut luar datangna babarengan saolah-olah edges anu hinged di jero (Gbr. 2-3c).

Bending ieu bagian jero témbok salila las teu ngarugikeun kirang nalika las baja ti nalika las bahan kayaning aluminium. Baja boga rentang hawa plastik lega. Nyegah gerak relatif tina diurutkeun ieu ngaronjatkeun kualitas weld. Hal ieu dilakukeun ku ngajaga edges paralel.

Paralel Edges Ngurangan Welding Time

Deui ngarujuk kana Gbr. 2-3, prosés las lumangsung sapanjang jalan ti B ka las roll centerline. Ieu di centerline ieu tekanan maksimum tungtungna exerted na weld geus réngsé.

Kontras, nalika edges datangna babarengan paralel, aranjeunna teu mimiti noél dugi aranjeunna sahenteuna ngahontal Point A. Ampir geuwat, tekanan maksimum diterapkeun. edges paralel bisa ngurangan waktu las ku saloba 2.5 ka 1 atawa leuwih.

Bringing the edges together paralel utilizes what blacksmiths have always known: Neunggeul bari beusi panas!

Vee salaku beban listrik dina generator

Dina prosés HF, nalika impeder jeung Panungtun kelim dipaké sakumaha dianjurkeun, jalur mangpaat sapanjang edges vee ngandung total sirkuit beban nu disimpen dina generator frékuénsi luhur. Arus ditarik tina generator ku vee gumantung kana impedansi listrik tina vee. Impedansi ieu, kahareupna gumantung kana dimensi vee. Nalika vee dipanjangkeun (kontak atanapi coil dipindahkeun deui), impedansi naék, sareng ayeuna nuju ngirangan. Ogé, arus ngurangan ayeuna kudu panas leuwih logam (kusabab vee panjang), kituna, kakuatan leuwih diperlukeun pikeun mawa wewengkon weld deui ka suhu las. Nalika ketebalan témbok ningkat, impedansi turun, sareng arusna ningkat. Diperlukeun pikeun impedansi tina vee janten alesan deukeut jeung nilai desain lamun kakuatan pinuh bakal dicokot tina generator frékuénsi luhur. Sapertos filamén dina bohlam lampu, kakuatan anu ditarik gumantung kana résistansi sareng tegangan anu diterapkeun, sanés kana ukuran stasiun pembangkit.

Pikeun alesan listrik, kituna, utamana lamun HF kaluaran generator pinuh dipikahoyong, perlu yén dimensi vee sakumaha dianjurkeun.

Ngabentuk Tooling

 

Ngabentuk mangaruhan kualitas las

Sakumaha anu geus dipedar, kasuksésan las HF gumantung kana naha bagian ngabentuk delivers ajeg, sliver-gratis, sarta edges paralel ka vee nu. Kami henteu nyobian nyarankeun alat anu lengkep pikeun unggal pabrik sareng ukuran pabrik, tapi kami nyarankeun sababaraha ide ngeunaan prinsip umum. Nalika alesan anu dipikaharti, sésana mangrupa pakasaban lempeng-hareup pikeun désainer roll. Perkakas ngabentuk anu leres ningkatkeun kualitas las sareng ogé ngagampangkeun padamelan operator.

Tepi megatkeun Disarankeun

Kami ngarékoméndasikeun boh lempeng atawa dirobah ujung megatkeun. Hal ieu méré luhureun tube radius final na dina hiji atawa dua pas munggaran. Kadang-kadang tube témbok ipis leuwih-kabentuk pikeun ngidinan pikeun springback. Pas fin kedah preferably teu relied kana pikeun ngabentuk radius ieu. Aranjeunna teu tiasa overform tanpa ngaruksak edges sahingga maranéhna teu kaluar paralel. Alesan keur rekomendasi ieu ambéh edges bakal sajajar saméméh maranéhna meunang ka gulungan weld - ie, dina vee. Ieu béda ti prakték ERW biasa, dimana éléktroda sirkular badag kudu meta salaku alat kontak ayeuna tinggi na sakaligus salaku gulungan pikeun ngabentuk edges handap.

Tepi megatkeun versus Center putus

Proponents of center breaking nyebutkeun yén center-break rolls tiasa ngadamel sauntuyan ukuran, nu ngurangan inventory tooling sarta motong roll robah downtime. Ieu argumen ékonomi valid kalawan gilinding badag mana gulungan anu badag tur mahal. Sanajan kitu, kaunggulan ieu sabagean offset sabab mindeng butuh samping gilinding atawa runtuyan gulungan datar sanggeus lolos fin panungtungan pikeun ngajaga edges handap. Nepi ka sahenteuna 6 atawa 8″ OD, tepi megatkeun leuwih nguntungkeun.

Ieu leres dina spite tina kanyataan yén éta desirable ngagunakeun béda luhur ngarecahna gulungan pikeun tembok kandel ti keur tembok ipis. Gbr. 3-1a illustrates yén roll luhur dirancang pikeun témbok ipis teu ngidinan cukup kamar di sisi pikeun tembok kandel. Lamun nyobaan meunang sabudeureun ieu ku cara maké roll luhur nu cukup sempit keur strip thickest leuwih rupa-rupa thicknesses, Anjeun bakal aya dina kasulitan dina tungtung ipis rentang sakumaha dianjurkeun dina Gbr. 3-1b. Sisi strip moal ngandung sarta ujung megatkeun moal lengkep. Ieu ngabalukarkeun kelim gulung ti sisi ka sisi dina gulungan las - kacida pikaresepeun pikeun las alus.

Metoda sejen nu kadangkala dipake tapi nu urang teu nyarankeun pikeun pabrik leutik, nyaéta ngagunakeun roll handap diwangun-up kalawan spacers di tengah. Spacer tengah anu langkung ipis sareng spacer tukang anu langkung kandel dianggo nalika ngajalankeun témbok ipis. Desain roll pikeun metoda ieu mangrupa kompromi di pangalusna. Gbr. 3-1c nembongkeun naon kajadian nalika roll luhur dirancang pikeun témbok kandel jeung roll handap narrowed ku ngaganti spacers ku kituna ngajalankeun témbok ipis. Strip ieu diciwit deukeut edges tapi leupas di tengah. Ieu condong ngabalukarkeun instability sapanjang pabrik, kaasup vee las.

Argumen séjén nyaéta yén putus tepi tiasa nyababkeun buckling. Ieu teu jadi lamun bagian transisi ieu neuleu tooled tur disaluyukeun jeung ngabentuk bener disebarkeun sapanjang gilinding .

Kamajuan panganyarna dina téknologi ngabentuk kandang anu dikontrol komputer ngajamin sisi datar, paralel sareng gancang-gancang.

Dina pangalaman urang, usaha tambahan pikeun ngagunakeun putus ujung ditangtoskeun mayar ogé dina dipercaya, konsisten, gampang beroperasi, produksi kualitas luhur.

Fin Pass cocog

Kamajuan dina fin pass kedah lancar kana bentuk fin pass terakhir anu disarankeun sateuacana. Unggal fin pass kedah ngalakukeun kurang leuwih jumlah gawé sarua. Ieu ngahindarkeun ngarusak edges dina fin pass overworked.

Gbr. 3-1

Las Rolls

 

Las Rolls sarta Panungtungan Fin Rolls Correlated

Meunangkeun edges paralel dina vee merlukeun korelasi tina desain fin pass gulungan panungtungan sarta tina gulungan weld. Pituduh kelim sareng gulungan samping anu tiasa dianggo di daérah ieu ngan ukur pikeun nungtun. Bagian ieu ngajelaskeun sababaraha desain roll las anu masihan hasil anu saé dina seueur pamasangan sareng ngajelaskeun desain finpass anu terakhir pikeun cocog sareng desain las ieu.

Hijina fungsi tina las gulungan di las HF nyaéta maksakeun edges dipanaskeun babarengan jeung tekanan cukup pikeun nyieun weld alus. Desain roll fin kedah nganteurkeun skelp sagemblengna kabentuk (kaasup radius deukeut edges), tapi muka di luhur ka las gilinding . Bubukana dicandak saolah-olah tabung katutup lengkep didamel tina dua bagian anu dihubungkeun ku engsel piano di handap sareng ngan ukur dipisahkeun di luhur (Gbr. 4-1). Desain roll fin Ieu accomplishes ieu tanpa concavity pikaresepeun di handap.

Susunan Dua-Roll

Gulungan las kedah tiasa nutup tabung kalayan tekanan anu cukup pikeun ngaganggu ujung-ujung sanaos welder pareum sareng ujung-ujungna tiis. Ieu merlukeun komponén horizontal badag gaya sakumaha dianjurkeun ku panah dina Gbr. 4-1. A basajan, cara lugas meunang gaya ieu ngagunakeun dua gulungan samping sakumaha dianjurkeun dina Gbr. 4-2.

Hiji kotak dua-roll relatif ekonomis ngawangun. Aya ngan hiji screw pikeun ngaluyukeun salila ngajalankeun. Cai mibanda benang leungeun katuhu jeung kénca, sarta ngalir dua gulungan asup jeung kaluar babarengan. Susunan ieu dianggo sacara lega pikeun diaméter leutik sareng témbok ipis. Konstruksi dua-roll boga kaunggulan penting anu ngamungkinkeun pamakéan oval las datar roll tikoro bentukna nu dikembangkeun ku THERMATOOL pikeun mantuan assure yén edges tube paralel.

Dina sababaraha kaayaan susunan dua-roll bisa jadi rawan ngabalukarkeun tanda swirl dina tabung. Alesan anu umum pikeun ieu nyaéta ngabentuk anu henteu leres, anu meryogikeun edges roll langkung luhur tibatan tekanan normal. Tanda swirl ogé bisa lumangsung kalawan bahan kakuatan tinggi, nu merlukeun tekanan weld tinggi. Sering beberesih edges roll ku kabayang flapper atanapi coét bakal mantuan pikeun ngaleutikan nyirian.

Ngagiling gulungan bari gerak bakal ngaleutikan kamungkinan leuwih grinding atawa nicking roll tapi caution ekstrim kudu exercised nalika ngalakukeun kitu. Sok aya anu nangtung di E-Stop upami aya kaayaan darurat.

Gbr. 4-1

Gbr. 4-2

Susunan Tilu-Roll

Loba operator ngagiling resep susunan tilu-roll ditémbongkeun dina Gbr. 4-3 pikeun tube leutik (nepi ka 4-1 / 2″OD). Kauntungan utama na leuwih susunan dua-roll éta tanda swirl ampir ngaleungitkeun. Éta ogé nyayogikeun panyesuaian pikeun ngabenerkeun pendaptaran tepi upami diperyogikeun.

Tilu gulungan, dipisahkeun 120 darajat, dipasang dina clevises dina tugas beurat chuck gulir tilu rahang. Éta bisa disaluyukeun asup jeung kaluar babarengan ku screw cuk. Chuck dipasang dina piring tonggong anu kuat, tiasa disaluyukeun. The adjustment munggaran dijieun ku tilu gulungan ditutup pageuh dina colokan machined. Piring tukang disaluyukeun vertikal sarta laterally ku kituna pikeun mawa roll handap kana alignment tepat kalawan jangkungna ngagiling pass sarta kalawan centerline ngagiling. Lajeng piring deui dikonci aman tur teu perlu ngaluyukeun salajengna nepi ka robah roll salajengna.

The clevises nyekel dua gulungan luhur dipasang dina slides radial disadiakeun kalawan screws nyaluyukeun. Salah sahiji dua gulungan ieu bisa disaluyukeun individual. Ieu salian adjustment umum tina tilu gulungan babarengan ku cuk ngagugulung.

Dua Rolls - Roll Desain

Pikeun tube kirang ti ngeunaan 1.0 OD, sarta kotak dua-roll, bentuk dianjurkeun ditémbongkeun dina Gbr. 4-4. Ieu bentuk optimal. Ieu méré kualitas weld pangalusna sarta speed weld pangluhurna. Luhureun ngeunaan 1.0 OD, .020 offset janten teu penting tur bisa disingkahkeun, unggal roll keur taneuh ti puseur umum.

Tilu Rolls - Roll Desain

Tikoro weld tilu-gulung biasana buleud taneuh, kalayan diaméter DW sarua jeung diaméter tabung rengse D ditambah sangu ukuran a

RW = DW/2

Salaku kalawan kotak dua-roll, make Gbr 4-5 salaku pituduh pikeun milih diaméter gilinding . Gap luhur kudu .050 atawa sarua jeung tembok thinnest bisa ngajalankeun, whichever leuwih gede. Dua sela sejenna kudu .060 maksimum, diskalakeun ka 020 pikeun tembok pisan ipis. Rekomendasi anu sami ngeunaan katepatan anu dilakukeun pikeun kotak dua gulungan berlaku di dieu.

Gbr. 4-3

Gbr. 4-4

Gbr. 4-5

THE FIN PASS panungtungan

 

Tujuan Desain

Bentuk anu disarankeun pikeun fin pass terakhir dipilih kalayan sababaraha tujuan:

  1. Pikeun nampilkeun tabung ka weld gulungan kalawan radius ujung kabentuk
  2. Pikeun boga edges paralel ngaliwatan vee nu
  3. Pikeun nyadiakeun bukaan vee nyugemakeun
  4. Pikeun cocog sareng desain weld roll dianjurkeun saméméhna
  5. Janten basajan ngagiling.

Panungtungan Fin Pass Wangun

Bentuk dianjurkeun digambarkeun dina Gbr. 4-6. Roll handap ngabogaan radius konstan ti puseur tunggal. Unggal dua halves roll luhur ogé ngabogaan radius konstan. Sanajan kitu, radius roll luhur RW teu sarua jeung radius roll handap RL jeung puseur ti mana radius luhureun taneuh anu lunta laterally ku jarak WGC. Sirip sorangan tapered dina hiji sudut.

Kritérés Desain

Diménsi ditangtukeun ku lima kriteria ieu:

  1. Jari-jari ngagiling luhur sami sareng radius ngagiling weld roll RW.
  2. The girth GF leuwih badag batan girth GW dina weld rolls ku jumlah sarua jeung squeeze out sangu S.
  3. TF ketebalan fin nyaeta sapertos nu lawang antara edges bakal luyu jeung Gbr. 2-1.
  4. Sudut taper fin a nyaéta sarupaning edges tube bakal jejeg tangent nu.
  5. Spasi y antara flanges roll luhur jeung handap dipilih pikeun ngandung strip tanpa nyirian bari dina waktos anu sareng nyadiakeun sababaraha gelar adjustment operasi.

 

 

 

Fitur Téknis Generator Las Induksi Frekuensi Tinggi:

 

 

Sadaya Solid State (MOSFET) High Frequency Induction Tube sareng Mesin Las Pipa
model GPWP-60 GPWP-100 GPWP-150 GPWP-200 GPWP-250 GPWP-300
kakuatan input 60KW 100KW 150KW 200KW 250KW 300KW
tegangan input 3 Fase, 380/400/480V
tegangan DC 0-250V
DC Ayeuna 0-300A 0-500A 800A 1000A 1250A 1500A
prekuensi 200-500KHz
Efisiensi kaluaran 85% -95%
faktor daya Beban pinuh> 0.88
Tekanan Cai Cooling > 0.3MPa
Aliran Cai Cooling > 60L / mnt > 83L / mnt > 114L / mnt > 114L / mnt > 160L / mnt > 160L / mnt
Suhu cai asup <35 ° C
  1. Leres sadaya-solid-state IGBT adjustment kakuatan sarta variabel téhnologi kontrol ayeuna, ngagunakeun unik IGBT lemes-switching frékuénsi luhur chopping jeung nyaring amorf pikeun pangaturan kakuatan, speed tinggi na tepat lemes-switching kontrol inverter IGBT, pikeun ngahontal 100-800KHZ / 3 -300KW aplikasi produk.
  2. Diimpor-kakuatan tinggi resonant kapasitor dipaké pikeun ménta frékuénsi resonant stabil, éféktif ngaronjatkeun kualitas produk, sarta ngawujudkeun stabilitas tina prosés pipe dilas.
  3. Ngaganti téhnologi adjustment kakuatan thyristor tradisional jeung téhnologi adjustment kakuatan chopping frékuénsi luhur pikeun ngahontal kontrol tingkat microsecond, greatly ngawujudkeun adjustment gancang jeung stabilitas tina kaluaran kakuatan tina prosés pipe las, ripple kaluaran pisan leutik, sarta arus osilasi nyaeta stabil. The smoothness na straightness tina kelim weld dijamin.
  4. Kaamanan. Teu aya frékuénsi luhur sareng tegangan luhur 10,000 volt dina alat-alat, anu sacara efektif tiasa ngahindarkeun radiasi, gangguan, ngirangan, ignition sareng fenomena sanésna.
  5. Mibanda pangabisa kuat nolak fluctuations tegangan jaringan.
  6. Mibanda faktor kakuatan tinggi dina sakabeh rentang kakuatan, nu bisa éféktif ngahemat énergi.
  7. efisiensi tinggi jeung hemat energi. Parabot ngadopsi téknologi switching lemes-daya tinggi ti input ka kaluaran, nu ngaminimalkeun leungitna kakuatan sarta ménta efisiensi listrik pisan tinggi, sarta boga faktor kakuatan pisan tinggi dina rentang kakuatan pinuh, éféktif nyimpen énergi, nu béda ti tradisional Dibandingkeun jeung tabung. ngetik frékuénsi luhur, éta tiasa nyimpen 30-40% tina éfék hemat energi.
  8. Alat-alat ieu miniatur sareng terpadu, anu ngahemat pisan rohangan anu dijajah. Alat-alatna henteu peryogi trafo step-down, sareng henteu peryogi frekuensi kakuatan induktansi ageung pikeun panyesuaian SCR. Struktur terpadu leutik mawa genah dina instalasi, pangropéa, transportasi, jeung adjustment.
  9. Rentang frékuénsi 200-500KHZ sadar las tina baja jeung pipa stainless steel.

Pipa Induksi Frékuénsi Luhur sareng Solusi Las Pipa