Las Frékuénsi Tinggi

Frékuénsi Mesin Las Frékuénsi Tinggi Produsén / mesin las RF PVC pikeun palastik las, jsb.

Las Frékuénsi Tinggi, katelah Frékuénsi Radio (RF) atanapi las Diéléktrik, nyaéta prosés ngahiji bahan ku cara nerapkeun énergi frékuénsi radio ka daérah anu badé ngagabung. Bél anu dihasilkeun tiasa sakumaha kuat bahan aslina. HF Las gumantung kana sipat-sipat anu tangtu tina bahan anu dilas pikeun nyababkeun generasi panas dina medan listrik anu gancang-gancang. Ieu ngandung harti yén ngan matéri anu tangtu anu tiasa dilas nganggo téhnik ieu. Prosésna ngalibatkeun tunduk kana bagian-bagian anu janten gabung kana frekuensi éléktromagnétik frekuensi sering (paling sering 27.12MHz), anu biasana diterapkeun di antara dua batang logam. Bar ieu ogé bertindak salaku panerapan tekanan nalika manaskeun sareng mendingan. Widang listrik dinamis nyababkeun molekul dina thermoplastics kutub berosilasi. Gumantung kana géométri sareng momen dipole na, molekul ieu tiasa nerjemahkeun sababaraha gerakan osilasi ieu kana énergi termal sareng nyababkeun pemanasan bahan. Ukuran interaksi ieu nyaéta faktor karugian, anu gumantung kana suhu sareng frékuénsi.

Polyvinylchloride (PVC) sareng polyurethan mangrupikeun thermoplastics anu paling umum anu dilas ku prosés RF. Tiasa waé pikeun RF ngelas polimér sanés kalebet nilon, PET, PET-G, A-PET, EVA sareng sababaraha résin ABS, nanging kaayaan khusus diperyogikeun, contona nilon sareng PET anu tiasa dielas upami palang las preheated dianggo salian ti Kakuatan RF.

Las HF umumna henteu cocog pikeun PTFE, polikarbonat, polistirena, poliétilén atanapi polipropilén. Nanging, kusabab larangan anu caket dina panggunaan PVC, kelas khusus tina poliolefin parantos dikembangkeun anu ngagaduhan kamampuan janten dilas HF.

Fungsi primér las HF nyaéta ngawangun gabungan dina dua atanapi langkung kandel bahan lambar. Sajumlah fitur opsional aya. Alat las tiasa dipahat atanapi diprofilkeun pikeun masihan sakabéh wilayah anu dilas tampilan hias atanapi tiasa ngalebetkeun téhnik embossing pikeun nempatkeun aksara, logo atanapi épék hiasan dina barang anu dilas. Ku ngalebetkeun ujung motong anu caket sareng permukaan las, prosésna tiasa sakaligus ngelas sareng motong bahan. Ujung motong dikomprés palastik panas cekap pikeun ngijinkeun kaleueusan bahan besi tua pikeun dibobok, maka prosés ieu sering disebut las-segel cimata.frekuensi tinggi mesin las

Tukang las plastik palastik diwangun ku generator frekuensi tinggi (anu nyiptakeun arus frekuensi radio), pencét pneumatik, éléktroda anu mindahkeun arus frekuensi radio kana bahan anu nuju dilas sareng bangku las anu nyepeng matéri dina tempatna. Mesinna ogé tiasa ngagaduhan grounding bar anu sering dipasang di tukangeun éléktroda, anu ngarah ayeuna deui kana mesin (grounding point). Aya sababaraha jinis tukang las plastik, anu paling umum nyaéta mesin terpal, mesin bungkus sareng mesin otomatis.

Ku ngatur mesin urang nyetél, kakuatan lapangan tiasa disaluyukeun kana bahan anu dilas. Nalika ngelas, mesin dikurilingan ku médan frekuensi radio anu, upami kuat teuing, tiasa ngahanasan awak sakedik. Ieu anu kedah dijagaan operator. Kakuatan lapangan frekuensi radio ogé gumantung kana jinis mesin anu dianggo. Umumna, mesin kalayan éléktroda kabuka katingali (henteu dijaga) ngagaduhan medan anu langkung kuat tibatan mesin anu nganggo éléktroda tertutup.

Nalika ngajelaskeun médan éléktromagnétik frékuénsi radio, frékuénsi lapangan sering nyarios. Frékuénsi anu diijinkeun pikeun tukang las plastik nyaéta 13.56, 27.12, atanapi 40.68 megahertz (MHz). Frékuénsi industri anu paling populér pikeun las HF nyaéta 27.12MHz.

Widang frékuénsi radio tina tukang las plastik nyebar di sakitar mesin, tapi paling sering éta ngan di gigireun mesin éta lapanganna kuat pisan sahingga pancegahan kedah dilaksanakeun. Kakuatan sawah turunna seukeut kalayan jarak ti sumberna. Kakuatan lapangan dibéré dina dua ukuran anu béda: kakuatan medan listrik diukur dina volt per méter (V / m), sareng kakuatan médan magnét diukur dina ampere per méter (A / m). Duanana ieu kedah diukur pikeun kéngingkeun ideu kumaha kuatna lapangan frekuensi radio. Arus anu nembus anjeun upami anjeun némpél parangkat (kontak ayeuna) sareng arus anu nembus awak nalika ngelas (arus anu diinduksi) ogé kedah diukur.

Kaunggulan Téhnologi Las Frékuénsi Tinggi

  • HF sealing lumangsung ti jero ka luar ku ngagunakeun bahan éta nyalira salaku sumber panas. Panas dipokuskeun ka target las sahingga bahan sakurilingna henteu kedah dipanaskeun super pikeun dugi ka suhu sasaran dina sendi.
  • jeung HF manaskeun dihasilkeun ngan ukur sawah énergi. Sakali siklus generator, panas dipareuman. Ieu ngamungkinkeun kontrol anu langkung ageung kana jumlah énergi anu ditingali ku matéri dina sapanjang siklus. Salaku tambahan, panas anu dihasilkeun HF henteu memancar tina paéh sapertos dina paéh anu dipanaskeun. Ieu nyegah degrédasi panas tina bahan abutting las.
  • Pakakas HF biasana dijalankeun "tiis". Ieu ngandung harti yén saatos HF dipareuman, bahan na bakal dipanaskeun, tapi tetep dina tekanan. Dina modeu ieu dimungkinkeun pikeun duanana langsung panas, ngelas, sareng niiskeun bahan dina komprési. Langkung kendali kana hasil las langkung kendali kana ékstrusi anu dihasilkeun, sahingga ningkatkeun kakuatan las.
  • Las RF "bersih" sabab hiji-hijina bahan anu diperyogikeun pikeun ngahasilkeun las HF nyaéta bahan éta nyalira. Teu aya perekat atanapi produk sampingan dina HF

prinsip las frékuénsi luhur