Jointing Metal sareng Brazing sareng Las

Jointing Metal sareng Brazing sareng Las

Aya sababaraha metodeu anu sayogi pikeun ngagabung sareng logam, kalebet las, brazing sareng solder. Naon bedana las sareng brazing? Naon bedana brazing sareng soldering? Hayu urang ngajajah bédana plus kaunggulan komparatif ogé aplikasi umum. Sawala ieu bakal ningkatkeun pamahaman anjeun kana gabung sareng logam sareng ngabantosan anjeun pikeun ngaidentipikasi pendekatan optimal pikeun aplikasi anjeun.

KUMAHA GAYA BRAZING


A gabungan brazed didamel sacara lengkep beda tina gabungan anu dilas. Beda ageung anu munggaran nyaéta dina suhu - brazing henteu ngalebur logam dasar. Ieu ngandung harti yén suhu brazing anu handap langkung handap tina titik lebur tina logam dasar. Suhu Brazing ogé sacara signifikan langkung handap tina suhu las pikeun logam dasar anu sami, ngagunakeun kirang énergi.

Upami brazing henteu ngahiji logam dasar, kumaha carana ngagabung sareng aranjeunna? Gawéna ku nyiptakeun beungkeut logam antara logam pangisi sareng permukaan dua logam anu ngagabung. Prinsipna logam pangisi ditarik ngalangkungan gabungan pikeun nyiptakeun beungkeut ieu nyaéta tindakan kapilér. Dina operasi brazing, anjeun nerapkeun panas sacara lega kana logam dasar. Logam pangisi teras dihubungi sareng bagian-bagian anu dipanaskeun. Éta dilebur sacara instan ku panas dina logam dasar sareng digambar ku tindakan kapilér sacara lengkep ngalangkungan gabungan. Ieu cara ngadamel gabungan brazed.

Aplikasi bobo kaasup éléktronika / listrik, aerospace, otomotif, HVAC / R, konstruksi sareng seueur deui. Conto mimitian ti sistem AC pikeun mobil nepi ka agul turbin jet anu peka pisan kana komponén satelit dugi ka perhiasan anu hadé. Brazing nawiskeun kaunggulan anu penting dina aplikasi anu ngabutuhkeun gabung tina logam dasar anu teu sami, kalebet tambaga sareng waja ogé non-logam sapertos tungsten karbida, alumina, grafit sareng intan.

Kaunggulan Babandingan. Mimiti, gabungan brazed mangrupakeun gabungan anu kuat. Gabungan brazed anu didamel leres (sapertos gabungan anu dilas) dina sababaraha kasus bakal kuat atanapi kuat tibatan logam anu ngagabung. Kadua, gabungan didamel dina suhu anu kawilang rendah, dugi ka sakitar 1150 ° F dugi ka 1600 ° F (620 ° C dugi ka 870 ° C).

Anu paling penting, logam dasar henteu pernah dilebur. Kusabab logam dasar henteu dilebur, aranjeunna biasana tiasa nahan seueur sipat fisikna. Integritas logam basa ieu ciri sadaya sendi brazed, kaasup duanana sendi ipis-atanapi kandel-bagian. Ogé, panas handap ngirangan bahaya distorsi logam atanapi warping. Pikirkeun ogé, yén suhu anu langkung handap meryogikeun kirang panas - faktor hemat biaya anu penting.

Kauntungan penting anu sanésna tina brazing nyaéta gampang ngagabungkeun logam anu henteu sami nganggo fluks atanapi campuran fluks / campuran Upami anjeun henteu kedah ngalebur logam dasar pikeun ngagabung sareng aranjeunna, henteu janten masalah upami aranjeunna ngagaduhan titik lebur anu béda-béda. Anjeun tiasa ngadamel baja kana tambaga sakumaha gampangna tina baja kana waja. Las mangrupikeun carita anu béda sabab anjeun kedah ngalebur logam dasar pikeun nyampurna. Ieu ngandung harti yén lamun anjeun nyobian ngelas tambaga (titik lebur 1981 ° F / 1083 ° C) kana waja (titik lebur 2500 ° F / 1370 ° C), anjeun kedah nganggo téhnik las anu cukup canggih sareng mahal. Gampang pisan ngagabungkeun logam anu henteu sami ngalangkungan prosedur brazing konvensional hartosna anjeun tiasa milih logam naon waé anu paling cocog sareng fungsi majelis, terang yén anjeun moal ngagaduhan masalah ngagabung sareng aranjeunna paduli kumaha luasna dina suhu lebur.

Ogé, a gabungan brazed ngabogaan tampilan anu lancar, pikaresepeun. Aya perbandingan wengi-siang antara alit, eusian rapih tina gabungan brazed sareng kandel, manik henteu teratur tina sendi anu dilas. Karakteristik ieu penting pisan pikeun sendi dina produk konsumén, dimana penampilanna kritis. Gabungan brazed tiasa ampir sok dianggo "sapertos", tanpa aya operasi finish anu diperyogikeun - hemat biaya anu sanés.

Brazing nawiskeun kaunggulan penting anu sanés pikeun ngelas yén operator biasana tiasa kéngingkeun katerampilan brazing langkung gancang tibatan katrampilan las. Alesanna aya dina bédana alamiah antara dua prosés. Gabungan dilas liniér kedah dilacak kalayan singkronisasi tepat aplikasi panas sareng déposisi logam pangisi. Sendi gabungan, di sisi anu sanésna, condong "ngadamel dirina" ngalangkungan tindakan kapilér. Nyatana, bagian anu penting tina kaparigelan anu kalibet dina ngahijikeun dina akar desain sareng rékayasa gabungan. Laju komparatif latihan operator terampil pisan mangrupikeun faktor biaya anu penting.

ahirna, brazing logam relatif gampang pikeun ngajadikeun otomatis. Karakteristik prosés brazing - aplikasi panas lega sareng gampangna posisi logam pangisi - ngabantosan ngaleungitkeun kamungkinan masalah. Aya seueur cara pikeun ngahanasan sendi sacara otomatis, seueur bentuk logam pengisi brazing sareng seueur cara pikeun nyimpen éta supados operasi brazing tiasa sacara otomatis otomatis ampir di mana waé tingkat produksi.

KUMAHA WELDING jalan

Las ngagabung sareng logam ku ngalembereh sareng ngahijikeun deui, biasana ditambah ku logam pengisi las. Sendi anu dihasilkeun kuat - biasana kuat sakumaha logamna ngagabung, atanapi bahkan langkung kuat. Pikeun nyampur logam, anjeun nerapkeun panas kentel langsung ka daérah sendi. Panas ieu kedah suhu anu luhur pikeun ngalebur logam dasar (logam anu ngagabung) sareng logam pangeusi. Ku alatan éta, suhu las dimimitian dina titik lebur tina logam dasar.

Las biasana cocog pikeun ngagabung kana majelis ageung dimana duanana bagian logam relatif kandel (0.5 "/12.7mm) sareng ngagabung dina hiji titik. Kusabab manik tina sendi anu dilas henteu teratur, éta henteu ilaharna dianggo dina produk anu meryogikeun sendi kosmetik. Aplikasi kalebet toko transportasi, konstruksi, manufaktur sareng perbaikan. Contohna nyaéta rakitan robotic plus pabrikan pembuluh tekanan, sasak, struktur gedong, pesawat terbang, pelatih karéta sareng jalur, saluran pipa sareng seueur deui.

Kaunggulan Babandingan. Kusabab panas las kuat, biasana dilokalisasi sareng pinpointed; henteu praktis pikeun nerapkeunana sacara seragam dina daérah lega. Aspék pinpointed ieu ngagaduhan kaunggulan. Salaku conto, upami anjeun hoyong gabung sareng dua strip alit logam dina hiji titik, pendekatan las résistansi listrik praktis. Ieu mangrupikeun cara anu gancang, ekonomis pikeun ngawangun sendi anu kuat sareng permanén ku ratusan sareng rébuan.

Upami gabungan anu liniér tibatan pinpointed, sanaos, masalah timbul. Panas lokalisasi las tiasa janten kakurangan. Salaku conto, upami anjeun badé ngelas dua potongan logam, anjeun mimitian ku beveling ujung potongan logam pikeun ngamungkinkeun rohangan pikeun logam pangisi las. Teras anjeun ngelas, mimiti manaskeun hiji tungtung daérah gabungan kana suhu lebur, teras lalaunan mindahkeun panas sapanjang garis gabungan, nyimpen logam pangisi dina sinkronisasi sareng panas. Ieu operasi las anu konvensional. Ditangtoskeun leres, sambungan anu dilas ieu sahenteuna kuat sakumaha logam anu ngagabung.

Nanging, aya kalemahan pikeun pendekatan linier-gabungan-las ieu. Sendi didamel dina suhu luhur - cukup luhur pikeun ngalembereh duanana logam dasar sareng logam pangisi. Suhu anu luhur ieu tiasa nyababkeun masalah, kalebet kamungkinan distorsi sareng perang tina logam dasar atanapi setrés di sekitar daérah las. Bahaya ieu minimal nalika logam anu ngagabung janten kandel, tapi éta tiasa janten masalah nalika logam dasarna bagian ipis. Ogé, suhu luhur mahal, kumargi panas énergi sareng énergi ngaluarkeun artos. Beuki panas anu anjeun peryogikeun damelkeun gabungan, langkung seueur sendi anu bakal dihasilkeun.

Ayeuna, pertimbangkeun prosés las otomatis. Naon kajadian nalika anjeun ngiringan henteu hiji rapat, tapi ratusan atanapi rébuan majelis? Las, ku alam na, nampilkeun masalah sacara otomatis. Gabungan résistansi-las anu dilakukeun dina hiji titik kawilang gampang dijantenkeun otomatis. Nanging, sakali titik janten garis - gabungan linier - sakali deui, garisna kedah dilacak. Tiasa waé pikeun nga-otomatisasi operasi nyukcruk ieu, mindahkeun garis gabungan, contona, ngalangkungan stasiun pemanasan sareng nyoco kawat pangisi otomatis tina spol ageung. Ieu mangrupikeun pangaturan anu rumit sareng tepat, sanaos ngan ukur dijamin nalika anjeun gaduh produksi ageung bagian anu sami.

Émut yén téknik las tetep ningkat. Anjeun tiasa ngelas dina dasar produksi nganggo sinar éléktron, pangaluaran kapasitor, gesekan sareng metode anu sanés. Prosés anu canggih ieu biasana nyungkeun perlengkapan khusus sareng mahal ditambah rumit, waktos anu peryogi waktos. Pertimbangkeun naha aranjeunna praktis pikeun ngajalankeun produksi anu langkung pondok, parobihan dina konfigurasi perakitan atanapi syarat gabung logam anu sadidinten.

Milih prosés Ngahijikeun Logam Katuhu
Upami anjeun peryogi sendi anu duanana permanén sareng kuat, anjeun sigana bakal ngirangan pertimbangan gabung logam anjeun kana las vs. brazing. Las na brazing duanana nganggo logam panas sareng pangeusi. Duanana tiasa dilakukeun dina dasar produksi. Nanging, kamiripanna atosan didinya. Aranjeunna dianggo béda, janten émut ieu pertimbangan vs ngelasan ieu:

Ukuran rakitan
Kandel bagian logam dasar
Syarat gabungan atanapi garis
Logam anu ngagabung
Jumlah perakitan akhir diperyogikeun
Pilihan séjén? Sendi mékanis anu diasah (diasut, dipasang atanapi rivet) umumna henteu dibandingkeun sareng sambungan anu brazed dina kakuatan, résistansi shock sareng geter, atanapi kabocoran-kabocoran. Beungkeutan perekat sareng soldering bakal nyayogikeun beungkeut permanén, tapi umumna, sanés tiasa nawiskeun kakuatan gabungan brazed –sarua atanapi langkung ageung tibatan logam dasar éta nyalira. Atanapi aranjeunna henteu, salaku aturan, ngahasilkeun sendi anu nawiskeun résistansi kana suhu di luhur 200 ° F (93 ° C). Nalika anjeun peryogi sendi logam-ka-logam anu mantap, brazing mangrupikeun pesaing anu kuat.