Induksi Panas Ngubaran Prosés Permukaan

Naon prosés pangubaran panas induksi?

pemanasan induksi nyaéta prosés ngubaran panas anu ngamungkinkeun pemanasan logam pisan sasaran ku induksi éléktromagnétik. Prosésna gumantung kana arus listrik anu diinduksi dina matérial pikeun ngahasilkeun panas sareng mangrupikeun cara anu pikaresep anu digunakeun pikeun ngabeungkeut, ngagaleuh atanapi ngaleuleuskeun logam atanapi bahan konduktif anu sanés. Dina prosés manufaktur modéren, bentuk perlakuan panas ieu nawiskeun kombinasi mangpaat tina kagancangan, konsistensi sareng kontrol. Sanaos prinsip dasarna dipikaterang, kamajuan modéren dina téknologi kaayaan padet parantos ngajantenkeun prosés anu saderhana saderhana, metode épéktip hemat biaya pikeun aplikasi anu ngalibatkeun gabung, ngarawat, manaskeun sareng uji bahan.

Ngubaran panas induksi, ngalangkungan panggunaan coil anu dipanaskeun sacara listrik, anu ngamungkinkeun anjeun milih ciri fisik anu pangsaéna pikeun henteu ngan unggal bagéan logam — tapi pikeun tiap bagian dina bagian logam éta. Pengerasan induksi tiasa masihan daya tahan anu langkung unggul pikeun jurnal bantalan sareng bagian aci tanpa ngorbankeun saluran anu diperyogikeun pikeun nanganan beban kejutan sareng geter. Anjeun tiasa ngerakeun permukaan bantalan internal sareng korsi klep dina bagian anu rumit tanpa nyiptakeun masalah distorsi. Ieu ngandung harti yén anjeun tiasa ngégél atanapi nganunkeun daérah khusus pikeun katahanan sareng kamudah ku cara anu paling cocog pikeun kabutuhan anjeun.

Mangpaat Jasa Ngubaran Panas Induksi

  • Fokus Panas Ngubaran Pengerasan permukaan ngajaga ductility asli tina inti bari ngerasan aréa ageman tinggi bagian na. Wewengkon anu atos dikontrol sacara akurat ngeunaan jero kasus, lébar, lokasi sareng karasa.
  • Konsistensi Dioptimalkeun Ngaleungitkeun sauyunan sareng masalah kualitas anu aya hubunganana sareng seuneu terbuka, pemanasan obor sareng metode anu sanés. Sakali sistem leres dikalibrasi sareng nyetél, teu aya karya tebakan atanapi variasi; pola pemanasan tiasa diulang sareng konsisten. Kalayan sistem kaayaan padet modéren, kontrol suhu anu pas nyayogikeun hasil anu seragam.

  • Maksimumna Produktivitas Tingkat produksi tiasa dimaksimalkeun sabab panas dikembangkeun sacara langsung sareng langsung (> 2000º F. dina <1 detik) dina bagian éta. Startup ampir instan; henteu diperyogikeun atanapi haneutkeun siklus anu diperyogikeun.
  • Ningkatkeun Kualitas Produk Bagean henteu pernah kontak langsung sareng seuneu atanapi elemen pemanasan sanés; panas diinduksi dina bagian éta sorangan ku alik arus listrik. Hasilna, warpage produk, distorsi sareng tingkat tolak diminimalkeun.
  • Konsumsi Énergi Ngirangan Bosen ningkatkeun tagihan utilitas? Proses anu hemat énergi anu unik ieu ngarobah dugi ka 90% énergi ngaluarkeun énérgi kana panas anu manpaat; tungku angkatan umumna ngan ukur 45% hemat énergi. Henteu diperyogikeun atanapi pemanasan-siklus anu diperyogikeun sahingga karugian panas diréduksi dikirangan janten minimum anu bulistir.
  • Lingkungan Sora Ngaduruk bahan bakar fosil tradisional henteu diperyogikeun, hasilna prosés bersih, henteu polusi anu bakalan ngajagi lingkungan.

Naon induksi Élmu sarta?

Élmu sarta induksi mangrupikeun Metode Pemanasan Tanpa Kontakt awak, anu nyerep énergi tina Widang Magnetic Alternating, dihasilkeun ku Induction Coil (Inductor).

Aya dua mékanisme nyerep énergi:

  • generasi arus caket (eddy) dina jero awak anu nyababkeun pemanasan kusabab ketahanan listrik tina bahan awak
  • pemanasan histerisis (pikeun bahan magnét HUNGKUL!) Kusabab aya gesekan jilid mikro magnét (domain), anu muterkeun nuturkeun orientasi medan magnét éksternal

Prinsip Pemanasan Induksi

Ranté tina fenomena:

  • Pasokan listrik manaskeun induksi nganteurkeun arus (I1) kana coil induksi
  • Arus coil (ampere-turn) ngahasilkeun médan magnét. Garis sawah sok ditutup (hukum alam!) Sareng tiap garis ngurilingan sumber anu ayeuna - coil turn and workpiece
  • Médan magnét bolak-balik ngalir ngaliwatan bagian silang bagéan (gandéng kana bagian na) ngainduksi tegangan dina bagian na

  • Tegangan anu diinduksi nyiptakeun arus eddy (I2) dina bagian anu ngalir ka arah anu sabalikna tina arus coil anu dimungkinkeun
  • Arus Eddy ngahasilkeun panas dina bagian na

Aliran Kakuatan dina Instalasi Pemanasan Induksi

Alih arus ngarobah arah dua kali salami unggal siklus frékuénsi. Upami frékuénsi 1kHz, arah ayeuna robih 2000 kali dina sadetik.

Produk arus sareng voltase masihan nilai daya instan (p = ixu), anu berayun antara catu daya sareng coil. Urang tiasa nyarios yén kakuatan nuju kaserep sawaréh (Kakuatan Aktip) sareng sawaréh kagambar (Daya Réaktif) ku coil. Batré kapasitor dianggo pikeun ngabongkar generator tina kakuatan réaktif. Kapasitor nampi kakuatan réaktif tina coil sareng kirimkeunana deui kana osilasi pendukung coil.

Sirkuit "coil-trafo-kapasitor" disebut résonansi atanapi Tank Circuit.