Prosés Permukaan Pengerasan Induksi

Prosés Permukaan Ngalereskeun Induksi

Naon pengerasan induksi?

induksi hardening mangrupikeun salah sahiji bentuk perlakuan panas anu bagian logam sareng eusi karbon cekap dipanaskeun dina médan induksi teras gancang didinginkan. Ieu ningkatkeun duanana teu karasa sareng karasa bagéan na. Pemanasan induksi ngamungkinkeun anjeun ngagaduhan pemanasan lokal kana suhu anu parantos ditangtoskeun sareng ngamungkinkeun anjeun pikeun persis ngontrol prosés pengerasan. Prosés kaulangan nyaéta dijamin. Biasana, pengerasan induksi dilarapkeun ka bagian-bagian logam anu kedah ngagaduhan résistansi pakean permukaan anu hébat, bari dina waktos anu sami ngajaga sipat mékanisna. Saatos prosés pengerasan induksi dihontal, bahan damel logam kedah dipareuman dina cai, minyak atanapi inorder hawa pikeun kéngingkeun sipat khusus tina lapisan permukaan.

prosés permukaan pengerasan induksi

induksi hardening mangrupikeun metode anu gancang sareng sacara selektif ngégél permukaan bagian logam. Gulungan tambaga anu mawa tingkat arus bolak anu signifikan ditempatkeun caket (henteu némpél) bagéan éta. Panas dihasilkeun dina, sareng caket permukaanna ku arus eddy sareng karugian histeresis. Quench, biasana dumasar cai ku tambihan sapertos polimér, diarahkeun ka bagian na beuleum. Ieu ngarobah struktur kana martensite, anu jauh langkung hese tibatan struktur sateuacanna.

Jinis modéren pikeun pakakas induksi anu modéren disebut scanner. Bagian dicekel antara pusat, diputer, sareng diliwatan coil progresif anu nyayogikeun panas sareng padamaran. Quench diarahkeun di handapeun coil, janten aréa anu ditangtoskeun bagianna gancang tiis langsung saatos pemanasan. Tingkat kakuatan, waktos cicing, tingkat scan (feed) sareng variabel prosés anu sanés dikawasa ku komputer.

Kasus prosés pengerasan anu dipaké pikeun ningkatkeun résistansi maké, karasa permukaan sareng kahirupan capé ku nyiptakeun lapisan permukaan anu karasa bari ngajaga mikrostruktur inti anu henteu kaéra.

induksi hardening digunakeun pikeun ningkatkeun sipat mékanis komponén ferrous dina daérah khusus. Aplikasi anu biasa nyaéta powertrain, suspénsi, komponén mesin sareng stampings. Pengerasan induksi saé pisan dina ngalereskeun klaim garansi / gagal lapangan. Mangpaat utami nyaéta perbaikan kakuatan, kacapean sareng tahan maké di daérah anu lokalisasi tanpa kedah ngararancang komponénna.

Prosés sareng Industri anu tiasa nguntungkeun tina pengerasan induksi:

  • Panas-perlakuan

  • Ranté karasa

  • Tube & Pipe Hardening

  • Pembuatan

  • Aerospace

  • Railway

  • Automotive

  • Énergi anu tiasa diperbarui

Mangpaat Induksi Pengerasan:

Pikaresepeun pikeun komponén anu katerap beban beurat. Induksi ngahasilkeun karasa luhurna ku kasus anu jero anu tiasa nahan beban anu kacida luhurna. Kakuatan kacapean ningkat ku pamekaran inti lemes dikurilingan lapisan luar anu tangguh pisan. Sipat ieu dipikahoyong pikeun bagian anu ngalaman loading torsional sareng permukaan anu ngalaman gaya pangaruh. Ngolah induksi dilakukeun hiji bagian dina hiji waktos ngamungkinkeun gerakan diménsi anu tiasa diprediksi ti bagian ka bagian.

  • Kontrol tepat kana suhu sareng jero karasa

  • Dipanaskeun sareng pemanasan lokal

  • Gampang dilebetkeun kana jalur produksi

  • Prosés gancang sareng diulang

  • Unggal bahan damel tiasa dikerasan ku parameter anu dioptimalkeun anu tepat

  • Prosés éfisién énergi

Komponén waja sareng stainless-steel anu tiasa dikeras ku induksi:

Pengikat, flensa, gir, bantalan, tabung, balap jero sareng luar, crankshafts, camshafts, yoke, drive shafts, output shafts, spindles, torors bar, slaying ring, wire, valves, rock drills, jsb.

Ngaronjat Résistansi

Aya korélasi langsung antara teu karasa sareng tahan maké. Résistansi maké tina bagian ningkat sacara signifikan ku pengerasan induksi, asumsi kaayaan awal matérial éta dianéksasi, atanapi diubaran ku kaayaan anu langkung lemes.

Ngaronjat Kakuatan & Kahirupan Kahirupan kusabab Stress Inti & résidu Komprésip Residu dina Surface

Setrés komprési (biasana dianggap atribut positip) mangrupikeun hasil tina struktur anu karasa di handapeun permukaan anu ngagaduhan volume anu langkung seueur tibatan inti sareng struktur sateuacanna.

Bagian tiasa Tempered saatos induksi Hardening pikeun Saluyukeun Tingkat Kasar, sakumaha dipikahoyongna

Sapertos prosés naon waé anu ngahasilkeun struktur martensit, tempering bakal nurunkeun karasa bari turunna kagoréngan.

Case jero sareng Intenna Sulit

Jero kasus anu normal nyaéta .030 "- .120" anu rata-rata langkung jero tibatan prosés sapertos carburizing, carbonitriding, sareng sababaraha jinis nitriding anu dilakukeun dina suhu sub-kritis. Pikeun proyék-proyék tangtu sapertos poros, atanapi bagian-bagian anu masih aya gunana bahkan saatos seueur bahan parantos luntur, jero kasus tiasa dugi ka ½ inci atanapi langkung ageung.

Prosés Hardening selektif kalayan henteu diperyogikeun Masking

Wewengkon kalayan pas-las atanapi post-machining tetep lemes - saeutik pisan prosés ngubaran panas sanés anu tiasa ngahontal ieu.

Distorsi Rélatif Minimal

Conto: aci 1 "Ø x 40" panjang, anu gaduh dua jurnal anu sami-sami, masing-masing 2 "panjang meryogikeun dukungan tina résistansi beban sareng ausan. Pengerasan induksi dilakukeun dina permukaan ieu, panjangna 4 ". Kalayan padika konvensional (atanapi upami urang induksi ngerakeun sadayana panjang pikeun masalah éta), bakal aya warpage anu langkung signifikan.

Ngamungkinkeun panggunaan Baja Baju Rendah sapertos 1045

Baja anu paling populér anu dianggo pikeun bagian anu bakal induksi dikeras nyaéta 1045. Éta gampang dimesin, murah, sareng kusabab kandungan karbon 0.45% nominal, éta tiasa janten induksi dikeras janten 58 HRC +. Éta ogé ngagaduhan résiko rélatif low pikeun retakan nalika pangobatan. Bahan-bahan populér séjén pikeun prosés ieu nyaéta 1141/1144, 4140, 4340, ETD150, sareng sababaraha jinis beusi.

Watesan Pengerasan Induksi

Meryogikeun Koil sareng Parangkat Induksi anu aya hubunganana sareng Bagian géométri

Kusabab jarak gandeng bagéan-ka-coil penting pisan pikeun épisiénsi pemanasan, ukuran sareng kontur coil kedah dipilih sacara saksama. Sanaos kaseueuran pangubaran gaduh gudang senjata coil dasar pikeun manaskeun bentukna buleud sapertos aci, pin, roller sareng sajabina, sababaraha proyék panginten peryogi coil khusus, sakapeung ngarobih rébuan dolar. Dina proyék sedeng dugi ka volume tinggi, manpaat biaya perawatan diréduksi per bagian tiasa gampang ngimbangan biaya coil. Dina kasus anu sanés, manpaat rékayasa prosésna tiasa langkung ageung tina masalah biaya. Upami teu kitu, pikeun proyék volume low coil sareng tooling cost biasana ngajantenkeun prosés henteu praktis upami coil énggal kedah diwangun. Bagian ogé kedah didukung sababaraha cara nalika ngubaran. Ngajalankeun antara pusat mangrupikeun cara anu populér pikeun bagian jinis poros, tapi dina sababaraha kasus anu sanés alat khusus kedah dianggo.

Likelihood Langkung Raheut Dibandingkeun sareng Seueur prosés Pangobatan Panas

Ieu disababkeun ku manaskeun gancang sareng pemadam kebakaran, ogé kacenderungan nyiptakeun titik panas dina fitur / sisina sapertos: jalan tol, alur, liang silang, benang.

Distorsi sareng Pengerasan Induksi

Tingkat distorsi condong janten langkung ageung tibatan prosés sapertos ion atanapi gas nitriding, kusabab panas / quench gancang sareng transformasi martensit anu hasilna. Éta anu disebatkeun, pengerasan induksi tiasa ngahasilkeun kirang distorsi tibatan perawatan panas konvensional, khususna nalika éta ngan ukur diterapkeun ka daérah anu dipilih.

Watesan Bahan sareng Pangerasan Induksi

ti prosés pédah induksi henteu ilaharna ngalibatkeun difusi karbon atanapi unsur sanés, bahanna kedah ngandung karbon anu cekap sareng unsur sanés kanggo nyayogikeun ketahanan pikeun ngadukung transformasi martensitik kana tingkat karasa anu dipikahoyong. Ieu biasana hartosna karbon aya dina kisaran 0.40% +, ngahasilkeun karasa 56 - 65 HRC. Bahan karbon handap sapertos 8620 tiasa dianggo sareng réduksi hasilna dina kahontal kahontal (40-45 HRC dina hal ieu). Baja sapertos 1008, 1010, 12L14, 1117 ilaharna henteu dianggo kusabab kanaékan kawates dina kahontal kahontal.

Rincian prosés Permukaan Pengerasan Induksi

induksi hardening nyaéta prosés anu dianggo pikeun pengerasan permukaan waja sareng komponén alloy séjén. Bagéan anu kedah diubaran ku panas disimpen dina jero coil tambaga teras dipanaskeun di luhur suhu transformasi ku cara nerapkeun arus bolak balik kana coil. Arus bolak dina coil nyababkeun medan magnét bolak dina sapotong padamelan anu nyababkeun permukaan luar bagéan panas kana suhu di luhur kisaran transformasi.

Komponénna dipanaskeun ku médan magnét alternating kana suhu dina atanapi saluhureun rentang transformasi dituturkeun ku quenching langsung. Mangrupikeun prosés éléktromagnétik nganggo koil induktor tambaga, anu didamel arus dina frekuensi sareng tingkat kakuatan anu khusus.